Події

​У Житомирській області знайшли літак, який порушив українсько-румунський кордон та перевозив контрабанду

29 April 2021, 15:52

У ніч на 29 квітня прикордонники Чернівецького загону разом з румунськими колегами зафіксували літак, який порушив державний кордон. Далі він попрямував вглиб території нашої держави. Знайшовся літальний апарат у Житомирській області.

Про це повідомляють на сайті Державної прикордонної служби.

«У співпраці з Повітряними силами ЗСУ співробітники Держприкордонслужби вжили всіх необхідних заходів, щоб відслідкувати та перехопити ціль. З радарів літак зник в районі одного з населених пунктів на Житомирщині. Проведені пошуки порушників співробітниками оперативно-розшукового підрозділу Житомирського прикордонного загону спільно з представниками Національної поліції та СБУ дозволили виявити місце можливої посадки повітряного судна.

У ході огляду ангарів правоохоронці знайшли легкомоторний літак без бортового номеру. Окрім цього встановлено осіб, можливо причетних до незаконного переміщення тютюнових виробів через державний кордон», - йдеться у повідомленні.


В даний час до Служби безпеки України надіслане повідомлення про виявлення правопорушення за ознаками ст.334 ККУ «Порушення правил міжнародних польотів», а до Нацполіції – за ознаками ст.332-2 ККУ «Незаконне перетинання державного кордону України».

У відділі комунікацій із ЗМІ адміністрації Державної прикордонної служби України Житомир.info уточнили, що назвати населений пункт Житомирської області, де приземлився літак, поки не можуть, бо тривають оперативно-розшукові заходи.

Як повідомляв Житомир.info, 2 березня на трасі Бердичів - Житомир зупинили автомобіль з контрабандними цигарками, які за документами виявились меблями.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: контрабанда літак кордон цигарки прикордонники  
Матеріали по темі