Події

Злочинній групі, яка облаштувала нарколабораторію у лісопосадці під Житомиром, оголосили про підозру

30 April 2021, 16:12

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури організованій групі у складі п’яти осіб повідомлено про підозру в організації та утриманні місця для незаконного виготовлення психотропної речовини, незаконному зберіганні та збуті психотропних речовин у складі організованої групи (ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 309, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 317 КК України). Злочинну групу викрили 28 січня 2021 року.

Про це 30 квітня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За даними слідства, 35-річнийжитель міста Житомира, з метою власного збагачення, організував злочинну групу у складі п’яти осіб, які займалися незаконним виготовленням та збутом психотропних речовин. Так, у закинутій споруді, що у лісопосадці між селами Піски та Млинище Житомирського району, розмістили допоміжне обладнання, зокрема, лабораторний хімічний та кухонний посуд, полімерні пластикові ємності, будівельні ножі, електронні ваги тощо. Закупивши відповідні компоненти - оцтову кислоту, сприт ізопропіловий, прекурсори та інші складові, систематично виготовляли у великих обсягах психотропну речовину – амфетамін, яку збувалинаркозалежним жителям області. До того ж, для «сушіння» та фасування амфетаміну наркоділки обладнали ще й декілька гаражних приміщень.

Під час обшуків у місцях виготовлення та за місцем проживання фігурантів справи, які були проведені у день викриття злочину 28.01.2021, вилучено майже 300 грам амфетаміну, понад півкілограма канабісу, три літри прекурсорів.

Стосовно чотирьох підозрюваних застосовано тримання під вартою, ще одного співучасника – домашній арешт», – йдеться у повідомленні.

З метою збереження речових доказів та забезпечення подальшої конфіскації накладено арешти на автомобіль одного з підозрюваних, грошові кошти, мобільні телефони та знаряддя вчинення злочину. Досудове розслідування проводить Головне управління Нацполіції в області.

Житомирська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2021 року працівники внутрішньої безпеки НПУ затримали групу житомирян та жителів Житомирського району, які займалися виготовленням та збутом амфетаміну оптовими партіями.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотики амфетамін ліс прокуратура  
Матеріали по темі