Здоров'я

Головний санітарний лікар просить повідомляти на гарячу лінію про черги в пунктах щеплення проти COVID-19

1 May 2021, 10:15

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко просить повідомляти про черги в пунктах щеплення проти COVID-19 на гарячу лінію.

Про це повідомляє “Українська правда. Життя”.

“Якщо біля пунктів щеплення, де вакцинують проти COVID-19, ви побачили великі черги та скупчення людей, головний санітарний лікар Віктор Ляшко просить повідомити про це на гарячу лінію Міністерства охорони здоров’я. Її номер: 0 800 505 201”, – йдеться у повідомленні.

За допомогою відповідних повідомлень МОЗ планує вчасно відреагувати на ситуацію.

пунктах щеплення, в яких я перебував, процес добре організований і черги – відсутні. Але я знаю, що так відбувається не всюди.

Якщо ви бачите великі черги, скупчення біля пунктів щеплення, повідомляйте, будь ласка, на гарячу лінію, щоб ми могли спільно з департаментами охорони здоров’я вчасно відреагувати і правильно вибудувати процес вакцинації на пунктах щеплення", – сказав Ляшко на брифінгу 30 квітня.

Максим Степанов повідомив, що 30 квітня 500 тисяч доз вакцини CoronaVac від COVID-19 прибули в Україну.

“Попри дефіцит вакцин у світі, ми робимо все можливе, аби забезпечити громадян України вакцинами. Згідно з домовленостями і контрактами, щотижня плануємо отримувати нові надходження вакцин. Хочу нагадати, що всі вакцини безпечні і ефективні. Це наш шанс врятувати своє здоров’я і повернутися до нормального життя», - зазначив Степанов.

Нагадаємо, станом на 25 квітня проти COVID-19 у Житомирській області було вакциновано 19 356 осіб.

Як повідомляв Житомир.info, 23 лютого 2021 року в Україну з Індії доставили вакцину від коронавірусу Oxford/AstraZeneca (CoviShield). Увечері 24 лютого перша партія в 17,3 тис. доз приїхала до Житомира, вакцинацію почали з медиків міської лікарні №2 ім.Павлусенка. З 13 квітня в Україні розпочали щеплення вакциною CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech, Житомирській області виділили 5,32 тис. доз цієї китайської вакцини.

16 квітня на брифінгу в ОДА повідомили, що у Житомирській області використали майже всі дози першої партії вакцини AsrtaZeneca, з 15 квітня розпочався другий етап вакцинації і зараз щеплення проводять китайською вакциною CoronaVac. Того ж дня 16 квітня голова Віталій Бунечко поінформував, що область отримає 4680 доз вакцини Pfizer.

19 квітня під час онлайн-брифінгу перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко інформувала, що Житомирська область отримала 1 170 доз вакцини Pfizer, якою розпочали вакцинувати мешканців Бердичівського та Житомирського геріатричних пансіонатів та працівників цих закладів. Загалом щеплення мали отримати 585 жителів області.

26 квітня Житомирська область отримала нові партії вакцини проти коронавірусу – Pfizer та AstraZeneca.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус гаряча лінія вакцинація Ляшко  
Матеріали по темі