Суспільство

Великодні святкування в Житомирській області пройшли спокійно, але поліцейські склали 65 протоколів на людей без масок

3 May 2021, 09:40

Жителі Житомира та області в цілому дослухались до закликів влади та поліції щодо дотримання карантинних обмежень. На вихідних поліцейські наряди були максимально наближеними до культових споруд та моніторили ситуацію.

Про це зранку 3 травня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«Поліцейські та нацгвардійці забезпечували правопорядок та безпеку поблизу близько 580 культових споруд, а також контролювали дотримання громадянами карантинних обмежень. Поліцейські патрулі проводили з громадянами роз’яснювальну роботу, переконуючи не порушувати визначені правила і не наражати на небезпеку себе і своїх рідних», – йдеться у повідомленні.

Загалом же, як повідомив Ситуаційний центр Головного управління Нацполіції в області, упродовж 1-2 травня поліцейські склали майже сто адміністративних протоколів, що стосуються правопорушень, пов’язаних з недотриманням вимог карантину.

Зокрема, за ч. 1 ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП було складено 31 протокол. За ч. 2 ст. 44-3 КУпАП, що передбачає відповідальність за перебування в громадських будівлях та транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, що закривають ніс та рот, – 65 протоколів.

Правоохоронці продовжують працювати у посиленому режимі, населені пункти Житомирщини патрулюють наряди поліції та нацгвардійців. Поліцейські нагадують громадянам про обов’язкове користування засобами особистого захисту та дотримання правил та обмежень під час карантину.

Також додаткові наряди поліцейських працюють на автошляхах області.

Як у ніч на 2 травня житомиряни на вулиці Михайлівській освячували кошики, дивіться у фоторепортажі

Нагадаємо, напередодні чотириденних травневих вихідних у ГУНП в Житомирській області інформували, що вночі з 1 на 2 травня та упродовж дня неділі близько 550 поліцейських працюватимуть поблизу соборів та церков, слідкуючи за дотриманням карантинних обмежень. Також до них мали долучитися до пів сотні нацгвардійців.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Великдень Пасха карантин протокол  
Матеріали по темі