Події

На Богунії у Житомирі палала квартира: одна людина загинула, ще одну госпіталізували (доповнено)

4 May 2021, 10:26

Ввечері 3 травня на Богунії у Житомирі палала квартира у п’ятиповерхівці. На місці пожежі виявили тіло людини.

Про це Житомир.info повідомили у пресслужбі ГУ ДСНС України у Житомирській області, уточнивши, що пожежа сталася на вулиці Генерала Петріва.

«Повідомлення про пожежу в п’ятиповерховому житловому будинку надійшло о 20:30 год. Під час гасіння пожежі на місці події було виявлено тіло чоловіка, 1940 року народження. Окрім цього, на місці надзвичайної події було врятовано одну особу – жінку, також 1940 року народження. Її госпіталізували до міської лікарні №2», – повідомили в ГУ ДСНС України у Житомирській області.

Пожежа була ліквідована о 21:30 год.


Відео з телеграм-каналу «Телеграм Житомира»

Доповнено о 12:10 год. 4 травня

Згодом у пресслужбі Головного управління ДСНС України в Житомирській області повідомили подробиці події, зазначивши, зокрема, що, за попередньою інформацією, причиною пожежі могло стати коротке замкнення електропобутового приладу.

«3 травня о 20:32 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в двокімнатній квартирі п’ятиповерхового житлового будинку в м. Житомир. На місці події бійці ДСНС встановили, що пожежа виникла в оселі на четвертому поверсі. Аби потрапити всередину задимленого житла, рятувальникам довелося застосувати апарати на стиснутому повітрі для захисту органів зору та дихання. Під час проведення розвідки вогнеборці виявили у коридорі літню жінку господаря 1940 р. н., яку відразу ж вивели на сходову клітину і передали медикам. Останні госпіталізували потерпілу до другої міської лікарні з попереднім діагнозом «отруєння продуктами горіння». Одна із кімнат була повністю охоплена вогнем. За допомогою пожежної автодрабини рятувальники гасили вогонь через балкон, а друге відділення проклало рукавну лінію через сходову клітину. У ході гасіння вогнеборці виявили тіло 81-річного власника квартири без ознак життя. Ймовірно, рятуючись від вогню, чоловік намагався потрапити на балкон, але не зміг цього зробити. Спільним зусиллями двох відділень рятувальників о 20:57 пожежу було локалізовано та о 21:30 – ліквідовано. Вогнем знищено домашнє майно, меблі та оздоблення стін квартири. Попередньо, займання могло статися через коротке замкнення електропобутового приладу. Наразі остаточні обставини надзвичайної події встановлюються фахівцями», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, 3 квітня 2021 року на вулиці Леха Качинського у Житомирі сталася пожежа в трикімнатній квартирі дев’ятиповерхового житлового будинку. В одній із кімнат рятувальники виявили обгоріле тіло 46-річного чоловіка, який лежав на тліючих речах. А його 79-річного батька госпіталізували з отруєнням чадним газом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальники  
Матеріали по темі