Місто

Влада Житомира чекає рішення державної комісії про нову карантинну зону, щоб змінити умови на поминальні дні

5 May 2021, 10:37

Мер Житомира Сергій Сухомлин анонсував проведення позачергового засідання виконкому, на якому вноситимуть зміни в обмежувальні заходи на поминальні дні у зв’язку з виходом Житомирської області з «червоної» зони.

Про це мер сказав на початку чергового засідання міськвиконкому 5 травня 2021 року.

«Рішенням державної комісії (ТЕБ та НС) Житомир перевели в іншу зону, інформація є про «помаранчеву», інформація є про «жовту». Після 10-ї години вже дуже офіційне повідомлення в якій зоні знаходиться місто Житомира, завтра (6 травня) будемо проводити свою комісію ТЕБ на НС і, скоріш за все, завтра будемо проводити позачерговий виконком, для того, щоб визначитися з можливими змінами в рішенні виконкому по поминальних днях і по святкуванню 8-9 травня. Будемо приймати рішення, щоб люди могли розуміти, як будуть проводитися всі ці заходи», - сказав Сергій Сухомлин.

Крім того, вранці пресслужба міської ради повідомила, що з 6 травня учні середньої та старшої школи в Житомирі зможуть вийти на очне навчання.

Зазначимо, що 4 травня міністр Кабінету міністрів Олег Німчинов повідомив, що з 5 травня Житомирська область виходить з червоної зони епідемічної небезпеки поширення коронавірусної хвороби та переходить у жовту. Цього ж дня головний санітарний лікар України Віктор Ляшко зазначив, що в Житомирській області скасовується червоний рівень епідемічної небезпеки «і оскільки все ще спостерігається перевищення епідпорогу по грипу і ГРВІ на 5 % в регіоні діятиме помаранчевий рівень епідемічної небезпеки».

За даними МОЗ Житомирська область станом на ранок 5 травня має «жовтий» рівнем епідемічної небезпеки.

Нагадаємо, на засіданні міськвиконкому 29 квітня вирішили у поминальну неділю 9 травня заборонити рух громадського транспорту по Західному шосе в районі кладовища на Корбутівці.

Як повідомляв Житомир.info, на території Житомирської області «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 діяв з 3 березня 2021 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком карантин Сухомлин поминальні дні  
Матеріали по темі