Місто

У Житомирі пройде благодійний забіг на підтримку дітей з інвалідністю

5 May 2021, 13:46

На підтримку дітей з комплексними порушеннями розвитку 15 травня у Житомирі відбудеться благодійний забіг «Біжу за життя».

«Цього року «Біжу за життя» присвячене підтримці дітей з комплексними порушеннями розвитку – це діти з інвалідністю. Це вихованці Центру реабілітації дітей з інвалідністю й благодійного фонду «Місія в Україну». Вони виступають партнерами у цьому заході, тому для їх вихованців ми присвячуємо цей забіг. Участь благодійна, тобто по бажанню, скільки коштів, хто хоче кинути, той кидає. Але для того, щоб була якась стартова ціна, ми визначили, що це 150 грн для дорослих. Будуть скриньки на місцях з волонтерами, там відразу можна буде кинути кошти, які ми перерахуємо на рахунки цих організацій», – розповідає начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.


Забіг хочуть влаштувати центральними вулицями міста. Учасникам пропонують 3 дистанції.

«Дистанції різні, враховуючи те, що діти з інвалідністю також будуть долати свої маршрути. Буде 100 метрів для маленьких – від 0 до 7 років, є 300 метрів – для дітей від 8 до 14 років та 2 км для – всіх бажаючих від 14 років і старше. Можна не бігти, можна просто прийти та підтримати дітей коштами, можна бігти, привести друзів. Ми дуже хочемо, щоб цей забіг був масовий і до нього долучилося багато учасників. Стартуємо ми на вул. Пушкінській, недалеко від водонапірної вежі, й біжимо у бік парку, бігаємо по Бульвару, до колонади, й повертаємось, це 2 км. Маленький маршрут – це по вул. Пушкінській на повороті до Нового бульвару, біля «Чорного тюльпану, – пояснює Ірина Ковальчук.



На зібрані кошти планують придбати спеціальне обладнання та навчальне приладдя.

«Наприклад, Центру для реабілітації дітей з інвалідністю міської ради потрібен вертикалізатор. Це такий прилад, де діток, наприклад з ДЦП, вирівнюють. Вертикалізатор коштує до 100 тис. грн. «Місії в Україну» потрібна велика кількість навчальних предметів для того, щоб реабілітувати дітей, займатися з ними, прилади й так далі. Тому в залежності від того, скільки коштів зберемо, будемо бачити, що можна придбати », – каже начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

Старт на дистанцію 100, 300 метрів починається о 10:00.

Старт на дистанцію 2 км починається о 11:00.

Реєстрація учасників починається о 8 годині ранку 15 травня біля водонапірної вежі.

Також можна зареєструватися завчасно: форма для реєстрації.

Як повідомляв Житомир.info, вперше акція «Біжу за Життя» відбулася у 2019 році, тоді до забігу долучилося майже пів тисячі містян, під час акції вдалося зібрати майже 80 тис. грн, які передали онкогематологічному відділенню Житомирської обласної дитячої лікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: акція благодійність "Біжу за життя"  
Матеріали по темі