Події

​Дільничному, який в райцентрі Житомирської області скоїв п’яне ДТП з потерпілими, загрожує до 8 років ув’язнення

7 May 2021, 10:17

У Житомирській області повідомили про підозру колишньому дільничному офіцеру поліції, який в червні 2020 року в Олевську в стані алкогольного сп’яніння скоїв ДТП з потерпілими.

Про це 6 травня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури колишньому дільничному офіцеру поліції сектору превенції територіального відділення поліції повідомлено про підозру у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило потерпілим середньої тяжкості та тяжкі тілесні ушкодження (ч. 2 ст. 286 КК України). За даними слідства, дорожньо-транспортна подія сталася у червні минулого року в Олевську, близько 13.00 год.», - йдеться у повідомленні.

Дільничний офіцер поліції, керуючи автомобілем Volkswagen Golf у стані алкогольного сп’яніння, порушив правила дорожнього руху, виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з автомобілем Chevrolet.

«Унаслідок зіткнення постраждали троє осіб: пасажирка зустрічного транспорту, а також двоє пасажирів авто, яким керував правоохоронець. Усі потерпілі отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості. На даний час дільничного офіцера поліції звільнено з органів поліції», - повідомили в прокуратурі.

Досудове розслідування проводить Другий слідчий відділ (з дислокацією у м. Житомирі) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому. Житомирська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.

Зазначимо, що, за даними прокуратури, винуватцю ДТП оголосили про підозру у правопорушенні за ч. 2 ст. 286 КК України.

Ч. 2 ст. 286 ККУ - порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження, і караються позбавленням волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Як повідомляв Житомир.info, 20 червня 2020 в Олевську 38-річний дільничний офіцер за кермом Volkswagen виїхав на зустрічну смугу і зіштовхнувся з Chevrolet. Тоді повідомлялось, що в ДТП травмувались четверо осіб: 26-річний чоловік (потрапив до реанімації) та 34-річна жінка – пасажири Volkswagen, а також 32-річна водійка та 10-річна пасажирка Chevrolet.

Водій Volkswagen виявився нетверезим. У ДБР розпочали розслідування за ст. 286, і повідомляли, що, у разі доведення вини, винуватцю ДТП загрожує покарання від штрафу до обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права керувати транспортними засобами.

Після скоєного ДТП дільничного офіцера одразу звільнили з правоохоронних органів.

За кілька днів постраждала водійка Chevrolet Наталія Ренкас опублікувала на своїй сторінці у соцмережі відео моменту ДТП, яке зафіксували камери відеоспостереження. Жінка також повідомила, що разом з дочкою перебуває в лікарні: у обох діагностували струс мозку та рани і порізи на обличчі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП Олевськ алкоголь поліцейський дільничний підозра  
Матеріали по темі