Місто

​Скейт-парк на Новому бульварі у Житомирі планують відкрити 15 травня

7 May 2021, 11:58

7 травня на території скейт-парку на Новому бульварі в Житомирі, який почали будувати в 2020 році, тривають роботи з монтажу конструкцій для любителів екстремального спорту. Вже за тиждень майданчик планують відкрити і наразі фахівці тестуватимуть обладнання.

«Це вже кінцевий етап робіт. Ми розпочали ще в тому році, зараз ви вже бачите, що монтується обладнання, яке буде використовуватись. Маємо надію, що вже за тиждень ми закінчимо всі роботи пов’язані з монтажем та благоустроєм. Готові анонсувати, що 15 травня плануємо відкриття. Зараз йдуть перемовини, хочемо запросити цікавих спортсменів, які зможуть нам показати, як треба використовувати це обладнання і також вони нам скажуть наскільки воно добре», - розповідає радник Житомирського міського голови Олександр Черняхович.

Скейт-парк на Новому бульварі побудували за кошти міського бюджету, а от купівлю конструкцій для нього профінансували спонсори.

«Скажу так - дорого. У нас робота розділилась на два етапи. Місто за свій кошт зробило майданчик, бетонні роботи, благоустрій. Ми попрацювали дуже добре з бізнесом, який погодився допомогти. Це не одна людина, їх багато. Вони склались грошима і для міста зробили такий подарунок. Коли ми все закінчимо, ми обов'язково скажемо, хто це був. Але спочатку давайте перевіримо наскільки воно нормальне, а тоді вже будемо говорити, хто заслуговує на нагороду, а хто - ні», - сказав Олександр Черняхович.


Нагадаємо, у грудні 2020 року радник міського голови Олександр Черняхович розповідав журналістам, що підрядна компанія, яка виконує будівництво скейт-парку, повинна усунути недоліки і перекласти верхній шар покриття на майданчику.

Чи буде скейт-парк на Новому бульварі використовуватися за призначенням, чи матиме він попит серед житомирян і що з ним не так, дивіться у відеосюжеті від 26 січня 2021.

Як повідомляв Житомир.info, 28 травня 2020 мер Житомира Сергій Сухомлин розповів, що у міськраді знайшли нове місце для майбутнього скейт-парку: біля поліцейської станції на Новому бульварі.

7 серпня 2020 року радник мера Олександр Черняхович показав проєкт нового скейт-парку, який буде знаходитися біля поліцейської станції на Новому бульварі. На позачерговій сесії 2 вересня мер Житомира Сергій Сухомлин розповів, що облаштування скейт-парку коштуватиме близько 1 млн 650 тис. грн, при цьому спонсори вже готові виділити на нього близько 1 млн грн.22 вересня на ресурсі ProZorro оприлюднили оголошення управління капітального будівництва Житомирської міської ради про проведення тендеру на реконструкцію території благоустрою з улаштуванням скейт-парку на Новому бульварі в Житомирі, переможцем якого стало київське ТОВ «Будівельна компанія Люксбудквартал» з пропозицією 1 млн 481 тис. 808 грн 73 коп.

Відеосюжет про місцевих скейтбордистів, ролерів, самокатерів, BMX-рів, які вимушені тренуватися на вулицях міста, адже не мають іншого місця, де б змогли кататись, та мріють, щоб у Житомирі нарешті побудували скейт-парк, дивіться тут.

Фоторепортаж про те, як житомирські екстремали катаються біля фонтану на Соборному майдані, можна побачити тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: скейт-парк Новий бульвар  
Матеріали по темі