Місто

На майдані Перемоги у Житомирі зібралася сотня людей з квітами і прапорами, серед них є й червоні, але без символіки

9 May 2021, 10:48

Вранці 9 травня, у день 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Європі в Другій світовій війні, на майдані Перемоги в Житомирі зібралося близько сотні людей. Офіційно урочистості тут мають розпочатися об 11-ій годині, але містяни прийшли заздалегідь. На місці працюють правоохоронці, стоять спецавтомобілі.

Учасники заходу тримають у руках квіти, дехто прийшов з жовто-блакитними та червоно-чорними прапорами, а також із плакатами з написами: «Пам’ятаємо знищені покоління в сталінських концтаборах», «Пам’ятаємо заморені голодомором міста і села української землі» тощо.

Близько 10:30 год. прибули люди й з червоними прапорами, однак без забороненої символіки. Поліцейські звернули увагу на багряні стяги, оглянули їх, однак порушень не виявили.

Покладання квітів до пам’ятного знака Перемоги заплановане на 11:00 год., далі учасники вирушать до Монумента Слави. Для ветеранів організований спецпідвіз.

Подробиці у відеосюжеті

Нагадаємо, 8 травня 2021 року кілька десятків людей із квітами прийшли до Монумента Слави на вулиці Чуднівській, щоб відзначити День пам’яті та примирення. Цього року біля пам’ятника не виголошували промов.

Як повідомляв Житомир.info, 8 травня 2021 року, в День пам'яті та примирення, на будівлі ТОВ «Автосвіт» у місті Коростень Житомирської області з’явився прапор Радянського Союзу. За фактом використання забороненої символіки поліція розпочала кримінальне провадження.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі