Події

У Житомирській області судили 17-річного хлопця, який їздив на батьковому Mercedes без посвідчення

10 May 2021, 10:36

У Бердичеві судили 17-річного водія Mercedes, якого ще у квітні 2021 року вночі зупинила поліція. Парубок керував автомобілем, не маючи посвідчення водія. На суді з’ясувалося, що такого документа він взагалі не отримував, а транспорт таємно узяв у батька.

Про це інформує пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«Законний представник, він же тато хлопця, повідомив суду, що не дозволяє сину користуватись автомобілем і навіть ховає від нього ключі! Тієї ночі юнак таки знайшов їх і поїхав кататися містом. Сам кермувальник вину визнав і запевнив, що у майбутньому такого не повториться: він збирається пройти навчання та отримати водійське посвідчення», - йдеться у повідомленні.

Після оцінки усіх доказів суд дійшов висновку, що винуватість хлопця повністю доведено, а його дії слід кваліфікувати за частиною 2 статті 126 КУпАП - керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом. У цьому випадку порушник, навіть попри його неповноліття, несе адміністративну відповідальність на загальних підставах: санкція даної статті передбачає накладення штрафу.

«Однак, з урахуванням особи та характеру вчиненого, суд може вжити до порушника і ті заходи впливу, що застосовуються до підлітків віком 16-18 років за скоєння адміністративних правопорушень. Тому, узявши до уваги вік хлопця, факт його навчання і щире каяття, суд застосував до нього захід впливу у вигляді попередження», - зазначили у пресслужбі суду.

Як повідомляв Житомир.info, в одному з сіл Станишівської ОТГ Житомирського району 22 березня 2021 року поліцейські зупинили автомобіль ВАЗ: водій не мав посвідчення та пропонував хабаря правоохоронцям.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бердичів суд поліція автомобіль вкрав  
Матеріали по темі