Місто

У Житомирі наносять розмітку на пішохідних переходах, а на магістральних вулицях почнуть після розблокування тендеру

12 May 2021, 14:06

Зранку 12 травня на перехресті біля Водонапірної вежі у Житомирі комунальники почали відновлювати дорожню розмітку. За допомогою трафарету працівники управління автомобільних шляхів малюють пішохідні переходи, на яких розмітка «зникла» разом зі снігом.

За словами головного інженера КП «УАШ», нову розмітку на пішохідних переходах вже нанесли на деяких ділянках на Богунії, наразі плануються роботи на вулицях центральної частини міста, але там, де немає інтенсивного руху транспорту.

«Перші локації – це пішохідні переходи найбільш навантажених вулиць міст, провулків. Наприклад, була нанесена розмітка на вул. Героїв Базару, в районі центрального кладовища. На даний час проводиться нанесення розмітки по вул. Фещенко-Чопівського. Нанесення розмітки проводиться майже весь будівельний сезон, тобто як погода дає можливість, так ми й наносимо. По тому, що ми будемо наносити, плануємо: вулиці Донцова, вул. Володимирська, вул. Ольжича – не центральні вулиці», – розповів головний інженер КП «УАШ» Юрій Собченко.


Директор КП «Управління автомобільних шляхів» Володимир Мазур зазначив, що в травні планують почати відновлення розмітки на магістральних вулицях, але наразі є складнощі з укладенням договорів на проведення цих робіт.

«Наразі питання ведеться в процесуальній площині – заключення договорів. Річ у тім, що закупівля ще заблокована Антимонопольним комітетом, як тільки Антимонопольний комітет розблокує закупівлю, буде можливість визначити переможця, дочекавшись періоду оскарження, будемо заключати договір. Однозначно в травні будуть розпочаті роботи, думаю, що наприкінці наступного тижня буде заключений договір. Сума буде – 1 млн 150 тис. грн. В першу чергу будуть наносити розмітку на магістральні вулиці, де є рух громадського транспорту. Майдан Соборний, це вулиця Михайла Грушевського у першу чергу», – сказав директор КП «УАШ» Володимир Мазур.

На деяких магістральних вулицях планують нанести дорожню розмітку холодним пластиком.

Нагадаємо, навесні 2021 року в Житомирі створили інтерактивну карту аварійних ям, які лататимуть після дощів.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські комунальники з середини квітня 2021 року планували почати латати пошкоджені за зиму дороги, а в березні заступник мера Житомира Олександр Шевчук розповідав, які вулиці ремонтуватимуть цьогоріч.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розмітка дорожня розмітка УАШ  
Матеріали по темі