Місто

Через карантин у Житомирі відмінили нічні тролейбусні рейси і відновлювати поки не планують

13 May 2021, 15:03

У Житомирі скасували нічні тролейбусні маршрути. Відповідна інформація оприлюднена на табло, встановленому на тролейбусній зупинці на майдані Перемоги.

«Тролейбусні маршрути Н2, Н3, Н4, Н5 відмінено», – йдеться на інформаційному табло.

Фото зроблене 13 травня 2021 року

Начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний у коментарі Житомир.info 13 травня розповів, що нічні тролейбусні рейси відмінені з початку 2021 року. Таке рішення було прийняте у зв’язку з карантинними обмеженнями, спрямованими на запобігання поширенню коронавірусної хвороби.

«Дійсно, нічні тролейбусні маршрути відмінені ще з початку поточного року. Всі нічні рейси відмінені у зв’язку з карантинними обмеженнями, які у нас діють фактично ще з минулого року. Тобто, нічні тролейбуси не курсують п’ятий місяць – ми потрапили до червоної зони, і були часові обмеження», – пояснив Костянтин Підпокровний.

З його слів, нічні тролейбуси працювали до 00:00-01:00 год., а потім – з 4-ї ранку. Нині ж тролейбуси курсують до 21:30-22:00 год., а вранці виходять на лінії починаючи з 05:00-05:30 год.

Хоча Житомир та область з 5 травня вийшли з червоної зони епіднебезпеки поширення COVID-19, рішення про відновлення нічних тролейбусних рейсів поки не розглядають.

«Поки рішення щодо відновлення не прийняте. Транспортні обмеження є і в червоній, і в жовтій зонах. Тому поки не відновлюємо, але чекаємо відповідного рішення. Його у робочому порядку має ухвалити ТТУ і надати пропозицію управлінню транспорту і профільним заступникам міського голови. Але поки від ТТУ таких пропозицій не надходило», – зауважив Костянтин Підпокровний.

Як повідомляв Житомир.info, нічний громадський транспорт почав постійно курсувати в Житомирі з червні 2018 року. В липні того ж року міськвиконком розглядав пропозицію зміни часу дії «нічного тарифу» – не з 23:00, а з 21:00 без зміни вартості проїзду, але для прийняття рішення не вистачило одного голосу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тролейбус ТТУ нічний тролейбус транспорт Підпокровний  
Матеріали по темі