Місто

Сестрі загиблого житомирського морського піхотинця Дмитра Рудя вручили ключ від квартири

14 May 2021, 12:40

Анастасія Рудь, сестра житомирського морського піхотинця Дмитра Рудя, наймолодшого загиблого на Сході житомирянина, отримала квартиру. Ключі від помешкання дівчині вручили під час позачергового засідання Житомирського міськвиконкому 14 травня.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«Анастасія Рудь, сестра-двійнятко загиблого захисника, отримала ключі від квартири. Їх вручили під час засідання виконкому міської ради. 16 травня минає третя річниця, як загинув її брат – боєць батальйону 36 окремої бригади морської піхоти Дмитро Рудь. Він – наймолодший житомирянин, який загинув на Сході», – йдеться у повідомленні.

Міський голова Сергій Сухомлин каже, що завдяки державним програмам та підтримці депутатів всі сім’ї, які втратили на війні своїх рідних, отримали квартири. Однак не всі державні програми враховують конкретну життєву ситуацію.

«Дмитро був сиротою. У нього залишилася сестра Настя, яка згідно з державними нормами не могла претендувати на квартиру. Дівчина навчається у житомирському університеті. Для нас було надзвичайно важливо відновити справедливість та забезпечити сестру Дмитра Рудя житлом», – підкреслив міський голова.

Як повідомляв Житомир.info, Дмитро Рудь загинув в Донецькій області у травні 2018 року. Відспівували бійця у Михайлівській церкві, в останню путь проводжали навколішки.

Того ж року Житомирський виконком одноголосно проголосував за дозвіл на встановлення меморіальної дошки загиблому матросу на фасаді школи №20. У серпні 2018 мер Житомир Сергій Сухомлин повідомив, що Дмитро пішов служити в 19 років, він сирота, і це наймолодший загиблий в Житомирі. Тому осінній чемпіонат з футболу серед шкіл назвали його іменем.

На початку листопада 2018 року командувач морської піхоти України Юрій Содоль вручив бабусі 20-річного житомирського морського піхотинця Дмитра Рудя орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Дмитро Рудь Анастасія Рудь квартира виконком  
Матеріали по темі