Новини компаній

Як доглядати за дитячим одягом?

18 May 2021, 12:22

Дитячий одяг вимагає більш ретельного догляду через те, що виготовлений з делікатних тканин, а засоби по догляду за ними повинні бути гіпоалергенними, безпечними для здоров'я. Тому проводити прання, сушку і прасування необхідно з урахуванням деяких рекомендацій, а виводити свіжі забруднення відразу після їх появи. А замовити стильний одяг для дівчаток можна, перейшовши за посиланням https://smil.ua/catalog/girls.


Чому важливий правильний догляд за дитячим одягом?

Доглядати за дитячими речами потрібно ретельно й уважно через те, що від цього залежить здоров'я дитини. Наприклад, використання невідповідного порошку або нерегулярне прання може спровокувати появу алергії, подразнення на шкірі малюка. Правильний догляд дозволяє:

  • продовжити термін експлуатації виробу;
  • забезпечити захист від мікробів, вірусів, патогенних мікроорганізмів;
  • зберегти первозданний вигляд виробу;
  • заощадити бюджет.

Щоб дитина відчувала себе комфортно, не нервувала, не турбувалась і не страждала від появи алергії на чутливій шкірі, потрібно регулярно прати її вбрання і дотримуватися правил зберігання речей.

Як прати дитячий одяг?

Кілька рекомендацій, які повинні запам'ятати батьки перед початком прання:

  • не варто використовувати засоби з хлоркою, ароматизаторами;
  • прати речі малюка потрібно спеціальними, гіпоалергенними порошками;
  • кондиціонери повинні бути без ароматизаторів;
  • полоскати речі краще не менше двох разів;
  • краще вивертати виріб навиворіт, щоб уникнути пошкоджень;
  • білизну краще прати руками в теплій воді;
  • теплий верхній одяг варто спочатку замочити в мильному розчині, а потім випрати в машинці.


Варто враховувати рекомендації виробника, зазначені на ярличках. Через те, що для деяких речей дозволене тільки ручне прання, а для інших - хімчистка. Сушити майже весь одяг, крім вовняного й об'ємного (куртки, зимові комбінезони) краще вертикально.

Як правильно гладити дитячий одяг?

Щоб тканина була м'якше, менше деформувалася, потрібно прасувати її після прання. Крім того, високі температури й пар ефективно усувають бактерії та мікроби. Допустимі температури обробки зазвичай вказані на етикетці. Також цей нюанс можна уточнити у консультантів магазину.

Правила зберігання дитячого одягу

Після обробки потрібно перевіряти цілісність, справність замків, щоб своєчасно виправляти поломки. Зберігати наряди дитини необхідно окремо, краще – у вакуумних пакетах, далеко від сонячних променів. Категорично заборонено складати в одну шафу чистий і брудний одяг, бо це може привести до появи неприємного запаху, розвитку патогенних мікроорганізмів, передчасного псування виробів.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитячий одяг догляд  
Матеріали по темі