Влада

​«Житомиргаз» відключив від газопостачання пологовий і лікарні: мер хоче, щоб відкрили кримінальне провадження

20 May 2021, 11:21

У Житомирі 19 травня без попередження від газопостачання відключили пологовий будинок та лікарні. Міський голова доручив розібратись із ситуацією та підготувати необхідні документи для відкриття кримінального провадження проти «Житомиргазу».

Про це Сергій Сухомлин повідомив 20 травня під час позачергового засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради.

«Буде доручення юрдепартаменту з Теплокомуненерго відпрацювати вчорашню ситуацію по відключенню підприємством «Житомиргаз» котелень, які забезпечують гарячою водою наш пологовий будинок та лікарні. У нас є підписаний договір з НАК «Нафтогазом», ми є в реєстрі, я розумію, що ми не пішли на те, щоб отримувати газ від постачальника «Житомиргаза» на дві тисячі гривень дорожче, ніж ми можемо отримати від «Нафтогаза», і після цього вчора було відключення пологового і лікарень від системи газозабезпечення без попередження. Тому, відпрацюйте будь ласка, мені потрібна подача на реєстрацію кримінальної справи», – зазначив Сергій Сухомлин.

Заступник міського голови Сергій Кондратюк уточнив, що вже розпочали підготовку документів.

Нагадаємо, 23 листопада 2016 року у Житомирі ПАТ «Житомиргаз» відключило від газопостачання одну районну та чотири квартальних котельні, що залишило без тепла 196 житлових будинків і два десятки об’єктів соцсфери, серед яких – дитяча лікарня. У зв’язку з цим існувала загроза вибуху обладнання котельні по вулиці Жуйка. Реагуючи на несанкціоноване відключення, Житомирська міська рада під час сесії 30 листопада проголосувала за звернення до прокуратури щодо відкриття кримінального провадження проти керівництва ПАТ «Житомиргаз».

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році ПАТ «Житомиргаз» хотів відключити котельню дитсадка №27 від газопостачання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомиргаз відключення котельня лікарня пологовий виконком  
Матеріали по темі