Влада

Верховна рада призначила Ляшка міністром охорони здоров’я, всі житомирські мажоритарники були «за»

20 May 2021, 11:54

Верховна рада призначила головного санітарного лікаря Віктора Ляшка міністром охорони здоров’я.

Відповідне рішення ухвалили на пленарному засіданні 20 травня 2021 року.

«Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доповів подання про призначення Ляшка В.К. Міністром охорони здоров’я України і попросив народних депутатів його підтримати. Головуючий надав слово для виступу кандидату на посаду Міністра охорони здоров’я Віктору Ляшку. Він зазначив, що пріоритетом для нього у роботі є подолання коронавірусної хвороби. Віктор Ляшко відповів на запитання народних депутатів. Голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький доповів рішення Комітету, який 18 травня розглянув подання Прем’єр-міністра про призначення Міністром охорони здоров’я Віктора Ляшка і прийняв рішення рекомендував Верховній Раді підтримати подання», - йдеться у повідомленні пресслужби парламенту.

За пропозицію призначити Віктора Ляшка міністром охорони здоров’я проголосували 262 народні депутати. З п'яти депутатських фракцій за це призначення голосували лише депутати він «Слуги народу», також пропозицію підтримали депутатські групи «Партія «За майбутнє» та «Довіра». Всі шестеро нардепів-мажоритарників від Житомирської області проголосували «за».

Нагадаємо, на позачерговому пленарному засіданні Верховної ради 18 травня 2021 року депутати підтримали подання прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про звільнення Максима Степанова з посади міністра охорони здоров’я

Як повідомляв Житомир.info, заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко двічі приїздив у Житомирі, щоб звільнити Зіновія Парамонова з посади керівника державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України». 6 травня 2020 року до Житомирського ОЛЦ завітав головний санітарний лікар України Віктор Ляшко і розпорядився підготувати наказ про звільнення Зіновія Парамонова. Колектив Житомирського лабораторного центру назвав звільнення Парамонова «політичним» і підготував звернення до президента з проханням не допустити цього. Врешті Парамонов залишився на своїй посаді. Але 18 червня Віктор Ляшко знову приїхав до Житомира з наказами про припинення виконання обов’язків керівника закладу Зіновієм Парамоновим та призначенням нового в.о. директора. Тоді ж заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко запевняла, що Зіновія Парамонова не звільнять з роботи, а запропонують іншу посаду, а колектив скандував «Ганьба!». Зіновій Парамонов з 7 вересня 2020 року повернувся на посаду керівника державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР призначення МОЗ Ляшко 
Матеріали по темі