Економіка

Житомирський бізнес-клуб ініціює проведення Інвестиційного форуму Polissya Invest: обіцяє дискусії та батл у форматі «Бізнес VS Влада»

20 May 2021, 14:02

У рамках ухваленого закону про «інвестнянь» UkraineInvest за три місяці отримав 15 запитів від потенційних інвесторів на загальну суму понад 1 млрд доларів.

Про це 17 травня повідомила «Економічна правда» з посиланням на інформацію Урядового порталу.

Так, урядовці говорять про значне зацікавлення з боку іноземного та українського бізнесу з моменту набуття чинності закону «Про державну підтримку інвестиційних проєктів із значними інвестиціями в Україні». Разом з тим, як відомо, для більшості інвесторів прагматизм і передбачуваність політики й органів влади, стабільність умов законодавства, довіра до судової системи є визначальними чинниками у прийнятті рішення про розміщення капіталу у тій чи іншій державі. Загалом саме ці фактори малюють загальну картину інвестиційної привабливості країни й нерідко заважають здійсненню вкладень з-за кордону.

У Житомирі на проблему захисту інтересів бізнесу і прав інвесторів звернув увагу голова Правління Інвестиційного центру, засновник Житомирського бізнес-клубу Вадим Ліскі.

«Я працюю з вітчизняними та іноземними інвесторами більше 10 років. Знаю, що цей процес надзвичайно складний та багаторівневий. Завоювати довіру інвесторів дуже складно. Натомість втратити – надзвичайно легко. Достатньо одного нечистого на руку місцевого чиновника чи нахабного правоохоронця, який «зловив зірку» та вирішив, що може вирішувати людські долі. Але з такими проявами, хоч і складно, але можна боротися. Для цього є публічність, інструмент професійного лобізму та колективного захисту інтересів бізнесу. Але що робити, якщо на заваді інвестицій стоять інституційні проблеми, відсутність законодавства чи нормативної бази, зарегульованість та адміністративний тиск контролюючих органів? В цьому випадку, потрібно вдаватися до «великокаліберної артилерії» – розбір польотів на найвищому рівні», – зазначив Вадим Ліскі у своєму Facebook-дописі.

Саме тому Житомирський бізнес-клуб ініціює проведення Інвестиційного форуму «Polissya Invest».

«Ми, у форматі Житомирський бізнес клуб, міська та обласна влада, ініціюємо Інвестиційний форум «Polissya Invest». Мова піде про зміни базових векторів розвитку економіки регіону, про конкретні інвестиційні кейси (у тому ж числі і в соціальну, спортивну, культурну інфраструктуру)», – анонсує Вадим Ліскі.

Організатори обіцяють насичену програму: дискусії та навіть справжній батл у форматі «Бізнес VS Влада».

«Але на виході мають бути цілком зрозумілі позитивні рішення для нашої громади, для України в цілому», – підсумовує засновник бізнес-клубу.

Попередньо, форум запланований на жовтень 2021 року.

Уся інформація про форум невдовзі буде на сайті «Polissya Invest»

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бізнес інвестор інвестиція бізнес-клуб Ліскі форум  
Матеріали по темі