Місто

Житомирський 199-й навчальний центр ДШВ відзначив шосту річницю: показові виступи та клятва десантників-строковиків

21 May 2021, 15:00

Десантування і показові виступи – так 21 травня відзначали шосту річницю створення 199-го навчального центру Десантно-штурмових військ у Житомирі.

За кілька хвилин до початку офіційної частини військовослужбовці школи повітрянодесантної підготовки на чолі з начальником навчального центру Віталієм Грицевим десантувалися на плац.

З нагоди дня заснування частини найкращим військовослужбовцям вручили відзнаки, грамоти та цінні подарунки. В цей день також промовили «Клятву десантника» та одягли марунові берети 68 строковиків, які пройшли курс загальновійськової підготовки, отримали теоретичні знання і практичні навички.

«Це найкращі війська. Тут готують по максимуму. Ще спочатку, як хотів піти в армію, було бажання піти в десантно-штурмові війська. Було дуже класно, ми виїжджали на полігони, на стрільби, дуже класно займалися, дуже класні сержанти, солдати, які нас готували, максимально викладалися», – каже строковик-десантник Олег Собуцький.


«Саме тут ви навчитесь військовій майстерності, військовій галузі. Тільки тут стають справжніми чоловіками, і це дійсно правдиві й відверті слова, тому що ми проходили через дуже важкі випробування і ми з цим впорались. У майбутньому ми ще маємо зробити стрибок з парашутом, і це, повірте, дуже великий крок і досвід», – ділиться строковик-десантник Микола Лунга.

За словами заступника начальника 199-го Навчального центру ДШВ ЗСУ, протягом шести років були підготовлені тисячі військовослужбовців для подальшої служби в бригадах, частинах та підрозділах ДШВ.

«Успішно виконували наші навчальні завдання в антитерористичних операціях, операції об'єднаних сил, і ми продовжуємо навчати молодих військовослужбовців, які поповнюють ряди ДШВ. Крім того, сьогодні було прийнято рішення, щоб військовослужбовці строкової служби, які будуть направлені після проходження загальновійськової підготовки для подальшого проходження служби в 95-ій бригаді Десантно-штурмових військ, сьогодні склали «Клятву десантника»», – говорить заступник начальника 199-го навчального центру ДШВ ЗСУ Олександр Купінський.

Під час заходу військовослужбовці продемонстрували елементи рукопашного бою і тактичні епізоди з елементами «БАрС».

Нагадаємо, 19 грудня 2020 року більш ніж пів тисячі військовослужбовців склали присягу на вірність українському народу та прочитали «Клятву десантника» у житомирському 199-му навчальному центрі Десантно-штурмових військ.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2017 року стало відомо, що Високомобільні десантні війська змінили назву, форму одягу і день свого професійного свята. Війська відтоді називаються Десантно-штурмовими, замість блакитних запровадили марунові берети, а День десантника святкують 21 листопада.

Як 21 листопада 2020 року в Житомирі відзначали День десантника, дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДШВ десантник 199-й навчальний центр ДШВ  
Матеріали по темі