Події

​У Житомирі судять чоловіка, який зарізав хлопця і поранив ще 8 людей біля кафе: допитали брата загиблого

24 May 2021, 19:35

21 червня 2020 року між відпочивальниками одного з кафе селища Іршанськ Житомирської області сталася сутичка, у результаті якої 9 людей отримали ножові поранення: один з потерпілих, 28-річний місцевий житель, помер.

У грудні 2020 року обвинувальний акт щодо умисного вбивства, в якому звинувачують Віктора Фарафонова, передали до Володарсько-Волинського районного суду. Але в цьому суді неможливо було утворити склад суду для розгляду вказаного кримінального провадження і справу передали до розгляду в Богунський районний суд Житомира.

Сьогодні, 24 травня у Богунському районному суді відбулося чергове засідання, під час якого заслухали покази свідка Миколи Забродського, брата загиблого.

Під присягою він розповів, що разом з компанією святкував день народження біля озера, близько 22:30 разом з загиблим братом та товаришами пішли до кафе «Шутерс», у цьому ж закладі був й Віктор Фарафонов, з яким до цього дня Микола Забродський не був знайомий. За словами свідка: Фарафонов випивав та кілька разів кликав на розмову.


«Вони трохи вживали коньяк. Я бачив особисто 4 склянки стояло. Фарафонов третій раз мене викликав «пішли поговори», я йому те саме казав, що мені немає чого з тобою говорити. Він ішов за мною, я підійшов до своєї компанії - Романчука та Полівчука, він почав кричати, що не договорив зі мною і почав висловлюватися ненормативною лексикою. Потім Романчук його відштовхнув і сказав: «не чіпляйся, ми не хочемо з тобою говорити». Це перед кафе було. Полівчук його штовхнув сказав: «не лізь, ми не хочемо говорити, ми святкуємо день народження». Він відійшов назад, дістав ножа і сказав, що зараз всіх повбиває», - розповідає свідок Микола Забродський.

Далі, за свідченнями Забродського, його товариші, а згодом й він сам, спробували відібрати ножа.

«Відійшов на півтора метра назад і дістав ножа. Сказав, що всіх повбиває. Він стояв, ми йшли на нього. Йшли, щоб забрати ножа», - каже свідок Микола Забродський.

Свідок зазначає: отримав ножове поранення, тому, як далі розгорталися події пригадати складно. За його словами, Фарафонов вдарив його ножем правою рукою, але потім Забродський пригадав, що не бачив, як отримав поранення.

Обвинувачений Віктор Фарафонов запропонував пройти перевірку на поліграфі. Постраждалий спочатку погодився, але потім попросив час подумати. Тому допит свідка продовжать 1 червня.

Нагадаємо, 15 грудня слідчі отримання результатів експертних досліджень оголосили про підозру у вчиненні низки кримінальних діянь 40-річному жителю Іршанська.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 21 червня в смт Іршанськ Хорошівського району Житомирської області виник конфлікт між відпочивальниками у кафе. 40-річний чоловік наніс ножові поранення 9 особам, один із травмованих, 28-річний молодик, помер. Підозрюваний у злочині утік на автомобілі. В області оголосили план «Перехоплення». 22 червня стало відомо, що поліція знайшла автівку чоловіка, який вбив одного та вісьмох поранив, а місцеві розповіли подробиці конфлікту.

22 червня мати підозрюваного Віктора Фарафонова у коментарі для одного з центральних телеканалів розповіла свою версію подій, зазначивши, що її син оборонявся. Чоловіка затримали 2 липня у Києві.

28 серпня речниця ГУНП в області Алла Ващенко спростувала чутки про те, що суд у справі уже відбувся, і повідомила, що підозрюваному лише продовжили термін тримання під вартою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Іршанськ поранення ніж кафе Фарафонов суд  
Матеріали по темі