Влада

НАЗК передало до суду протокол щодо начальника відділу РДА в Житомирській області та перевірить статки секретаря селищної ради

25 May 2021, 10:34

Цього тижня суди мають розглянути щонайменше 36 справ за протоколами, складеними Національним агентством з питань запобігання корупції.

Про це 24 травня повідомила пресслужба НАЗК.

Зокрема, в суді буде розглянуто 9 справ щодо несвоєчасного подання декларацій, одна з них стосується Житомирської області: в п’ятницю, 28 травня 2021 року, Любарський районний суд розглядатиме справу Сергія Будіма, начальника відділу Любарської райдержадміністрації Житомирської області.

Зазначимо, що 22 березня 2021 року Будім оприлюднив декларацію перед звільненням з посади начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Любарської РДА.

Також 24 травня Нацагентство повідомило про початок повної перевірки декларацій 24 посадовців. 9 декларацій посадовців та депутатів місцевих рад НАЗК узяло в перевірку на підставі повідомлень від громадян та журналістів, які повідомили про можливе недостовірне декларування. Серед цих дев’яти – Грозовський Віктор Йосипович, секретар Хорошівської селищної ради.

Зазначимо, що Грозовський був обраний секретарем Хорошівської селищної ради в 2016 році, на місцевих виборах 2020 року балотувався в депутати цієї ради від ВО «Батьківщина», але не був обраним. 25 листопада 2020 року оприлюднив декларацію перед звільненням з посади секретаря Хорошівської селищної ради.

Нагадаємо, в березні за отриманою заявою НАЗК почало перевірку декларації директора КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитра Рогожина.

Як повідомляв Житомир.info, в 2021 році за ознаками порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів НАЗК складено та направлено до суду 26 протоколів щодо Володимира Луговського, колишнього в. о. начальника головного управління Державної податкової служби в Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НАЗК перевірка декларація  
Матеріали по темі