Економіка

​Фірма, пов'язана з екснардепом, вперше взяла участь у тендерах в Житомирській області і відразу виграла: робитиме дорогу у райцентрі за 52 млн грн

25 May 2021, 10:50

Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА має намір укласти угоду з ТОВ «ПБС» на капітальний ремонт дороги в Новограді-Волинському за 52,3 млн грн.

Про це йдеться на ресурсі ProZorro.

У технічному завданні зазначено, що переможець торгів має до 31 грудня 2021 року, відремонтувати дорогу по вулиці Героїв Майдану.

Ціни на дорожньо-будівельні матеріали переможця торгів відповідають середнім цінам на ринку.

Очікувана вартість закупівлі становила 56 млн грн. У результаті аукціону ціна знизилася на 7%.

Конкурентами ТОВ «ПБС» на торгах виступили ще дві фірми: ТОВ «Новоград-Волинські шляхи» та ПрАТ «Хмельницьке ШБУ №56» з дешевшими пропозиціями, однак їх відхилили. Пропозицію ТОВ «Новоград-Волинські шляхи» відхилили, оскільки у пропозиції учасника відсутня антикорупційна програма юридичної особи та наказ про призначення уповноваженого з антикорупційної програми юридичної особи, що не відповідає вимогам тендерної документації.

Пропозицію ПрАТ «Хмельницьке ШБУ №56» відхилили, оскільки у наданій учасником договірній ціні не враховані кошти на покриття ризиків у розмірі, що зазначені у технічному завданні.

ПрАТ “Хмельницьке ШБУ №56” засноване в 1994 році у Хмельницькому. Спеціалізується фірма на будівництві доріг і автострад, статутний капітал - 4,4 млн грн. Бенефіціарним власником фірми є Галина Ставчанська. ПрАТ пов'язують з народним депутатом Сергієм Лабазюком, який підтверджував свою причетність до компанії.

ТОВ «Новоград-Волинські шляхи» засноване в 2002 році у Новоград-Волинському районі, село Майстрів. Спеціалізується фірма на будівництві доріг і автострад, статутний капітал - 7,5 млн грн. Власниками фірми є Станіслав Табалюк, Юлія Табалюк та Віталій Табалюк, який є і директором фірми. Віталій Табалюк - депутат Новоград-Волинської міської ради від партії “Європейська Солідарність” та входить до постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології та водних ресурсів.

ТОВ «ПБС» засноване в 2004 році в Івано-Франківську. Спеціалізується фірма на будівництві доріг і автострад, статутний капітал - 6 млн грн. Власницею фірми є Іванна Непик. Її пов'язують із Олександром Шевченком – колишнім директором курорту «Буковель» Ігоря Коломойського, який був депутатом Верховної ради України двох попередніх скликань, а наразі є депутатом Івано-Франківської облради від партії «За майбутнє». Олександр Шевченко у 2015 році підтвердив журналістам свою причетність до ТОВ “ПБС”.

Зазначимо, що це перша участь івано-франківської фірми у тендерах на Житомирщині, до цього ТОВ «ПБС» участі у закупівлях в нашому регіоні не брала.

Нагадаємо, 14 травня 2021 управління житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності Новоград-Волинської міської ради уклало угоду з фірмою місцевого депутата на ремонт однієї з вулиць Новограда-Волинського вартістю 9 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ПБС ремонт дорога тендер Новоград-Волинський  
Матеріали по темі