Влада

У Житомирській області мають змінити схему судів: замість 25 місцевих буде 8 окружних

25 May 2021, 15:52

Робоча група, що діє при Комітеті Верховної ради з питань правової політики, погодила пропозиції регіонів стосовно зміни схеми місцевих судів Дніпропетровської, Запорізької, Івано-Франківської та Житомирської областей.

Про це 25 травня повідомила Державна судова адміністрація України.

«24 травня 2021 року відбулось чергове засідання робочої групи з підготовки законопроєкту стосовно зміни системи місцевих судів на території України у зв’язку з утворенням (ліквідацією) районів, що діє при Комітеті Верховної Ради України з питань правової політики. Під час засідання розглянуто та погоджено пропозиції щодо зміни схеми місцевих судів Дніпропетровської, Запорізької, Івано-Франківської та Житомирської областей», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що при підготовці пропозицій щодо зміни схеми місцевих судів по кожному регіону робоча група обов’язково залучає до обговорення та розробки представників територіальних управлінь ДСА України, апеляційних судів, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Завдяки такому підходу враховуються всі особливості кожного регіону: кількість населення, відстань до найвіддаленіших населених пунктів, наявність інфраструктури, стан приміщення для судів тощо.

«Робота над зміною схеми місцевих загальних судів для ДСА України має надзвичайно важливе значення і стоїть на рівні з питанням належного фінансового та матеріально-технічного забезпечення діяльності судів. Зрозуміло, що в цій ситуації ми не можемо допустити найменшого згортання отримання громадянами судових послуг, тому дуже ретельно аналізуємо пропозиції з областей», – наголосив тимчасово виконуючий обов’язки Голови ДСА України Олексій Сальніков.

Також він зауважив, що робота в цьому напрямку дозволяє першочергово визначитися з будівлями, в яких розташовуватимуться окружні суди.

За підсумками засідання робочою групою було погоджено схему окружних судів чотирьох областей: у Дніпропетровській області замість 46 наявних загальних місцевих судів працюватиме 16 окружних судів; у Запорізькій області відповідно з 24 – 8; в Івано-Франківській області відповідно – з 17 – 6, в Житомирській області відповідно з 25 – 8.

Як повідомляв Житомир.info, відповідно до наказу генпрокурора від 17.02.2021, Бердичівська, Житомирська, Коростенська, Коростишівська та Новоград-Волинська місцеві прокуратури припинили свою діяльність шляхом реорганізації і були створені шість окружних прокуратур. Хто очолив новостворені окружні прокуратури, читайте тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд місцевий суд окружний суд судова влада ДСА  
Матеріали по темі