Події

​Справу начальника поліції Попільнянського району, який вимагав хабарі від орендаря ставка за «кришування» бізнесу та дозвіл на мисливську зброю, скерували до суду

26 May 2021, 09:52

Вимагав та одержав хабар за видачу дозволів на використання мисливської зброї та риборозведення - на Житомирщині судитимуть колишнього посадовця територіального відділення поліції.

Про це 25 травня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника одного з територіальних відділень поліції, який неодноразово вимагав та одержав неправомірну вигоду від місцевого орендаря ставка (ч. 3 ст. 368 КК України)», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, посадовець правоохоронного органу за видачу дозволів на придбання, носіння та зберігання мисливської гладкоствольної зброї вимагав та одержав від місцевого жителя неправомірну вигоду на суму 2000 грн.

У подальшому, дізнавшись, що чоловік не має відповідних дозвільних документів для діяльності, пов’язаної з вирощуванням, розведенням та реалізацією риби, а також щодо організації відпочинку на березі ставка, запропонував своє «покровительство» за щомісячну плату.

Однак під час повторного одержання частини неправомірної вигоди - 2000 грн був викритий та затриманий оперативними працівниками Житомирського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

«Досудове розслідування проводив Другий слідчий відділ (з дислокацією у м. Житомирі) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в м. Хмельницькому. Справу розглядатиме Попільнянський районний суд. Публічне обвинувачення здійснюватиме Житомирська обласна прокуратура», - повідомили в прокуратурі.

Зазначимо, що 21 травня 2020 року працівники внутрішньої безпеки Національної поліції України та слідчі ДБР під процесуальним керівництвом прокуратури області затримали начальника поліції одного з районів Житомирської області, якого викрили на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди у 5 тис. грн.

Нагадаємо, наразі Богунський райсуд Житомира розглядає справу Анатолія Захаренка, якого підозрюють у розстрілі 7 чоловіків у ніч на 22 травня 2020 року, котрі приїхали на відпочинок на орендований ним став у селі Новоселиця Попільнянського району. Попереднє судове засідання у справі відбулось 10 лютого - потерпілий Вадим Федюнін, який єдиний вижив під час стрілянини, на суді розповів свою версію подій. Після одного з судових засідань, у травня 2021, підозрюваний Анатолій Захаренко вперше поспілкувався з журналістами і розповів свою версію подій.

Саме у Анатолія Захаренка напередодні затриманий на хабарі начальник територіального відділення поліції вимагав кошти за безперешкодне ведення господарства з риборозведення.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2021 ексначальнику Попільнянського відділення поліції повідомили про підозру у вимаганні і отриманні хабарів від орендаря ставка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар орендар ставка начальник поліції Попільня Новоселиця Захаренко суд  
Матеріали по темі