Події

Кілька днів розважався та скуповувався у магазинах: у Житомирі 17-річний юнак витратив близько 30 тис. грн з чужої «кредитки»

26 May 2021, 11:31

У Житомирі 17-річний хлопець скористався банківською карткою, втраченою власником. Поки той нічого не підозрював, парубок розважався та робив покупки у торговельному центрі. Нині слідчі з’ясовують всі обставини події.

Про це 26 травня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«25 травня до Житомирського райуправління поліції звернувся 52-річний житель обласного центру із повідомленням про викрадення коштів з його банківського рахунку. Як з’ясувалось, чоловік виявив багаторазове зняття коштів за допомогою його кредитної картки, яку, ймовірно, він втратив», – йдеться у повідомленні.

У ході першочергових заходів поліцейські встановили, що транзакції за допомогою картки проводились в одному з торговельних центрів м. Житомира. Згодом оперативники карного розшуку встановили й особу того, хто скористався чужими грошима. Виявилося, що 17-річний житомирянин упродовж кількох днів розважався з друзями та скуповувався у магазинах чужим коштом. Сума завданих збитків склала близько 30 тисяч гривень. Хлопець визнав свою провину, у нього вилучили банківську картку заявника.

Нині у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) КК України, триває з’ясування всіх обставин події. Причетному до правопорушення може загрожувати штраф від 1000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 80 до 240 годин, або виправні роботи на строк до 2 років, або піврічний арешт, або обмеження волі на строк до 5 років.

Нагадаємо, у березні 2021 року в Житомирі викрили чоловіка, який знайшов чужу безконтактну банківську карту і скупився на 13 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, на початку лютого 2021 упродовж двох днів троє житомирян по черзі розраховувались у магазинах знайденою банківською карткою 41-річної жінки. Покупки зловмисників вартували потерпілій, яка забула картку в терміналі, 6 тис. грн.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: картка банківський рахунок банківська карта крадіжка  
Матеріали по темі