Економіка

​Податківці назвали найбільших боржників по зарплаті: в ТОП потрапили «Житомирські ласощі», лікеро-горілчаний завод і готель «Україна»

26 May 2021, 13:25

Станом на 1 квітня 2021 ДП «Житомирський лікеро-горілчаний завод» заборгувало 332 працівникам 2 млн 931,1 тис. грн заробітної плати. Від початку року борг зріс майже у 5 разів. Борг по заробітній платі у 7 млн грн має ЗАТ «Житомирські ласощі». У першому кварталі 2021 року до найбільших боржників по зарплаті потрапило комунальне підприємство Житомирської облради – готель «Україна», яке наразі боргує 11 працівникам 270,6 тис. грн, хоча на початку року заборгованість була відсутня.

ТОП найбільших підприємств боржників по заборгованості із виплати заробітної плати станом на 1 квітня 2021 року озвучив 26 травня на брифінгу за підсумками роботи у І кварталі 2021 року начальник ГУ Державної податкової служби в Житомирській області Костянтин Гавриш.

За його словами, найбільшу заборгованість по заробітній платі серед підприємств, які зареєстровані і перебувають на обліку в Житомирській області та на обліку в міжрегіональних управліннях Офісу великих платників податків, але здійснюють свою діяльність на території Житомирської області і сплачують тут ПДФО, має ПАТ «Бердичівський машинобудівний завод Прогрес».

«Бердичівський машинобудівний завод Прогрес» має 9 млн грн заборгованості. У них працює 761 працівник. Зросла заборгованість у Житомирського лікеро-горілчаного заводу. Цьому є об’єктивні пояснення: підприємство готується до приватизації. Має борг Житомирський облавтодор, з яким ми судимось, бо у них є заборгованість, як по заробітній платі, так і перед бюджетом. І ще одне підприємство, яке з цього ТОПу майже не виходило – ЗАТ «Житомирські ласощі, яке богує 732 працівникам 7 млн грн», - розповів Костянтин Гавриш.

Скріншот з презентації звіту ГУ ДПС в Житомирській області за І квартал 2021р.

Як повідомляв Житомир.info, у 2019 році головне територіальне управління юстиції у Житомирській області (нині реорганізоване) публікувало список з 10 підприємств, які є найбільшими боржниками з виплати заробітної плати. Очолював список облавтодор.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДПС борг зарплата боржник заборгованість  
Матеріали по темі