Влада

У Житомирській області рівень розкриття вбивств становить 100%, – голова ОДА

27 May 2021, 11:48

У Житомирській області за 2020 рік рівень розкриття вбивств становить 100% і область визнана одним з найбезпечніших регіонів держави. Також влада і правоохоронці стверджують, що в області немає незаконного видобутку бурштину.

Про це 27 травня під час сесії Житомирської обласної ради розповів голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

«У 2020 році спостерігається підвищення якості діяльності правоохоронців. За оцінкою міністерства внутрішніх справ, Житомирська область визнана одним з найбезпечніших регіонів держави. Рівень розкриття вбивств в області становить 100%, пограбувань – 80%, в два рази збільшилась кількість викритих правопорушень в сфері довкілля, на чверть скоротилась кількість злочинів проти власності та особливо тяжких злочинів, на 6.4% стало менше тяжких злочинів. Також, на Житомирщині ведеться системна боротьба з протидії таким незаконним явищам як нелегальний обіг пального, незаконна вирубка лісів та видобуток бурштину. Протягом року припинено діяльність 40 незаконних АЗС, вилучено 4.4 тисячі тонн пального на суму понад 120 млн. Проведено більше 17 тисяч рейдів із виявлення незаконних вирубок лісу. На початку 2020 року працівниками поліції на території області задокументовано лише три факти незаконного видобутку або перевезення бурштину. Отже, можна стверджувати, що таке ганебне явище, як незаконний видобуток бурштину в області подолано», – зазначив Бунечко.

Також голова ОДА розповів, що обласна влада систематично співпрацює з правоохоронними органами для покращення рівня безпеки та захисту прав і свобод громадян. На підтримку підрозділів поліції з обласного та місцевих бюджетів спрямовано понад 4 млн гривень.

Нагадаємо, 21 квітня 2021 під час рейду на півночі Житомирської області правоохоронці виявили нелегальну копальню, де видобувається бурштин.

Зазначимо, що 24 липня 2020 року в ефірі програми «Діалоги» на Житомир.info начальник ГУНП у Житомирській області Юрій Олійник запевнив, що незаконного видобутку бурштину в області немає. Про те, що в регіоні немає нелегального видобутку бурштину, в інтерв’ю 14 липня 2020 року говорив і тодішній прокурор області Олег Василів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бунечко бурштин сесія безпека правоохоронці  
Матеріали по темі