Економіка

​У Бердичеві відпочинок на природі закінчився вбивством: 43-річного чоловіка побили випадкові знайомі і втекли

27 May 2021, 13:00

У Бердичеві 26 травня внаслідок раптової агресії під час спільного чаркування місцевих жителів до смерті побили чоловіка. Тіло виявили поблизу одного із житлових будинків. Під час огляду тіла загиблого фахівці зафіксували ушкодження, які могли свідчити про насильницьку смерть. Оперативники поліції швидко встановили та затримали причетних до тяжкого злочину. Триває досудове розслідування.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«Через характер завданих потерпілому травм було складно встановити особу чоловіка. Тож упродовж кількох годин ми працювали і над цим, і проводили першочергові слідчо-оперативні дії із з’ясування інших обставин: опитували місцевих мешканців, вилучали з місця події слідову інформацію, визначались із записами камер відеоспостереження тощо», - розповів начальник Бердичівського РВП ГУНП Олег Мельничук.

За зібраною інформацією, на місці події кількома годинами раніше люди бачили компанію людей, які вживали спиртне. Невдовзі за підозрою у причетності до умисного вбивства були затримані жителі райцентру: двоє чоловіків, віком 27-ми та 28-ми років, а також 37-річна жінка.

«Як попередньо встановлено, вказана компанія розпивала спиртне на галявині неподалік житлового сектору. Повз них велосипедом проїжджав чоловік, в якого один з відпочивальників попросив цигарку, а потім і запросив до гурту. У якийсь момент у компанії виник раптовий конфлікт, унаслідок якого випадковому знайомцеві, як було встановлено, 43-річному жителю одного із сіл району, були завдані тяжкі тілесні ушкодження, які виявились несумісними з життям. Залишивши тіло на місці відпочинку, компанія подалася по домівках, прихопивши із собою велосипед загиблого», – йдеться у повідомленні.

У ході слідчих дій за місцем проживання жінки поліцейські вилучили знаряддя вчинення злочину та двоколісник потерпілого.

Нині усі троє ймовірних співучасників взяті під варту у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Досудове розслідування проводиться за п. 12 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України.

За чинним законодавством подібні протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним ув’язненням.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2021 року в Житомирі під час застілля 25-річний чоловік до смерті побив колегу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство Бердичів відпочинок велосипедист поліція  
Матеріали по темі