Влада

​В комунальних підприємствах Житомирської облради третина керівників – в.о., деякі вже більше трьох років

27 May 2021, 13:22

На більш ніж 30% підприємств Житомирської обласної ради працюють виконуючі обов’язки керівників, деякі – по кілька років.

Про це на сесії облради 27 травня говорили депутати під час обговорення питання про внесення змін в Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

«Пропоную обмежити термін виконання обов’язків – не більш ніж шість місяців, і впродовж трьох місяців проводити конкурс на заміщення посади керівника. На сьогодні у нас третина керівників – виконуючі обов’язки. У нас є виконуючі обов’язки з 2017 року», - сказала депутат Ірина Костюшко.

Пропозицію Ірини Костюшко поставили на голосування, «за» проголосували 32 депутати – для прийняття рішення не вистачило одного голосу. Зауважимо, що жодного голосу за цю пропозицію не дали фракції ВО «Батьківщина» та Радикальної партії Ляшка, а з семи депутатів фракції «За майбутнє» голосував «за» лише один.

Нагадаємо, 25 травня голова Житомирської облради звільнив керівників двох комунальних підприємств: Миколу Галича з посади директора КП з експлуатації адмінбудинків, а Валерія Огородніка – з посади директора ККП «М’ясомолторг». Натомість в.о. директора ККП «М’ясомолторг» було призначено головного бухгалтера цього підприємства Світлану Горобець, а сам Валерій Огороднік з 26 травня виконує обов’язки директора комунального підприємства по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирській обласній раді восьмого скликання продовжується «традиція» влаштування депутатів або членів партій, які мають фракції в раді, на посади керівників комунальних підприємств. На сесії облради 27 травня 2021 року, зокрема, мають погодити призначення нових керівників шести комунальних підприємств.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія облрада посада керівник директор призначення  
Матеріали по темі