Події

​До 8 років ув’язнення загрожує підряднику та інженеру, які розікрали 300 тис. грн на реконструкції спортмайданчика в Житомирській області

29 May 2021, 11:21

28 травня направлено до суду обвинувальний акт відносно директора будівельного підприємства та інженера технічного нагляду. Вказаних службових осіб поліцейські викрили у підробленні офіційних документів та заволодінні бюджетними коштами Народицької громади на суму понад 340 тисяч гривень під час реконструкції спортивного майданчика. Досудове розслідування здійснювали детективи Слідчого управління ГУНП в Житомирській області за оперативного супроводу працівників Управління стратегічних розслідувань в Житомирській області ДСР НПУ та під процесуальним керівництвом Житомирської обласної прокуратури.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«У ході розслідування кримінального провадження встановлено, що підрядник у серпні-грудні 2019 року проводив будівельні роботи з реконструкції спортивного майданчика у смт Народичах Житомирської області. Діючи за попередньою змовою з інженером, підприємець вніс до актів приймання виконаних робіт неправдиву інформацію та завищив ціни на роботи та матеріали. У результаті таких дій він заволодів бюджетними коштами Народицької громади на суму понад 340 тисяч гривень. Дії фігурантів були кваліфіковані за ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Слідчі зібрали достатньо доказів та отримали результати відповідних експертних досліджень. За погодженням з процесуальними керівниками директору товариства з обмеженою відповідальністю та інженерові технічного нагляду було повідомлено про підозру у заволодінні бюджетними коштами та внесенні неправдивих відомостей до офіційних документів.

Після закінчення всіх необхідних процесуальних дій 28 травня п.р. відповідний обвинувальний акт направлено до суду», – йдеться у повідомленні.

За такі протиправні дії чоловікам загрожує від 5 до 8 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Як повідомляв Житомир.info, на реконструкції спортмайданчика в Житомирській області розікрали 300 тис. грн: підряднику та інженеру технагляду на початку квітня 2021 року повідомили про підозру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: спортмайданчик Народичі суд підрядник інженер розтрата  
Матеріали по темі