Суспільство

Фахівці перевірили якість води на п’яти пляжах: у Житомирі та ще двох містах вода не відповідає нормам

31 May 2021, 13:17

Наближається купальний сезон, і хоча погода поки «непляжна», у містах Житомирської області фахівці перевірили якість води місцях масового відпочинку людей. З’ясувалося, що на дорослому пляжі у Житомирі, а також у водоймі в Коростені вода не відповідає вимогам за вмістом кишкової палички. А от «Дитячий» пляж у Житомирі успішно пройшов перевірку.

Інформацію про якість води на пляжах (у межах здійснення моніторингу) станом на 28 травня 2021 року оприлюднила ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України».

У лабораторному центрі підсумовують: вода в межах дорослого пляжу в містах Житомир (гідропарк) та Коростень (пляж ім. Горького) не відповідає нормам за бактеріологічними показниками, а саме: вміст лактозопозитивних кишкових паличок складає
- дорослий пляж м. Житомир – 24 000 в 1 дм3
- пляж ім. Горького м. Коростень – 240 000 в 1 дм³ при нормі не більше 5000 в 1 дм³.

Зазначається, що це свідчить про фекальне забруднення води.

Вода на пляжі у місті Бердичів не відповідає нормі за біохімічною потребою в кисні: БСК5- 16,2 мгО2/дм³ при нормі 6 мгО2/дм³.

Фоторепортаж, відзнятий на житомирському пляжі наприкінці літа 2020 року, дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, станом на кінець другої декади серпня 2020 року вода на більшості пляжів та місць масового відпочинку в Житомирській області не відповідала нормам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пляж кишкова паличка лабораторний центр купання  
Матеріали по темі