Фоторепортаж

Житомирська весна у 21 фотографії

31 May 2021, 16:01

Сьогодні на календарі - 31 травня, останній день весни. Пропонуємо вам переглянути нашу добірку фото та пригадати, якою була весна 2021 у Житомирі - із заморозками, снігом, першими квітами, потеплінням та потопом.

Березень

Початок календарної весни у Житомирі ознаменувався плюсовою температурою. На деревах почали розвиватися бруньки, з-під снігу проросла перша зелень і ми ще сподівалися, що весна буде теплою.

Хоча на вулиці було ще холодно, у теплицях Поліського національного університету виростили більше 40 тисяч одиниць тюльпанів по договору дорощування.

А вже 3 березня Житомир та область увійшли у червону зону за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Середина березня була морозною і навіть сніжною. Проте житомирська молодь вирішила “зігріти” погоду легким взуттям і повернути тренд на голі щиколотки та кольорові шкарпетки.

Потепліло, і це дало змогу КП “Центр захисту тварин” відловлювати, стерелізувати і вакцинувати більше тварин та показати, як вони працюють на відлові.

СБУ показало свого наймолодшого співробітника - однорічного Аракса.

Вперше за 16 років 26 березня ФК “Полісся” зіграло офіційний домашній поєдинок на центральному стадіоні в Житомирі. Вболівальників на стадіон не пустили, проте це не завадило їм підтримати улюблену команду. За результатами поєдинку ФК “Полісся” зіграло в нічию з ФК “Кристал” - 1:1.

Квітень

Початок квітня порадував житомирян теплою весняною погодою. Цього року усі двори міста були вкриті “ковдрами” з підсніжників.

Хоча ми досі перебували у “червоній” зоні, місто намагалося жити культурним життям: на вулиці Михайлівській відкрили пересувну експозицію "Не зрадили своїх присяг", присвячену до 109 річниці з дня народження пластового руху в Україні.

Зима не поспішала здавати свої позиції і повернулася невеликими заморозками та мокрим снігом, який одразу танув й перетворювався в дощ та калюжі. Ми носили теплий одяг та мріяли про теплий Єгипет.

У теплицях “Зеленбуду” розквітли 10 видів однорічних рослин, які у травні висадили на клумби міста.

119 майбутніх поліцейських з усієї України закінчили навчання у Житомирі.

Цьогоріч весняне цвітіння у Житомирі через холодну погоду почалося лише наприкінці квітня. Хоча, зазвичай, магнолії, кизил та інші квітучі дерева розквітали на кілька тижнів раніше.

П’ятирічна Єва показала, як зробити милий святковий декор до Великодня.

Травень

Наприкінці квітня Житомир все ж вийшов з “червоної зони”, тож у ніч 2 травня багато хто пішов до церкви святити паски.

З початку травня до патрулювання лісопаркових зон Житомира повернулися поліцейські-кавалеристи. Ловелас, Мулат, Машка та Ласточка допомагають поліцейським підтримувати порядок.

Люди з квітами, у масках, з портретами військових та червоними прапорами з заклеєною символікою зібралися 9 травня біля Монумента Слави, щоб відзначити День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У Житомирі цьогоріч весна не радувала теплою погодою, тож не лише у березні, а навіть у травні, при температурі +22, одні носили теплі куртки та светри, а інші - легкі сукні та шорти.

Нарешті стовпчик термометру стабільно почав триматися вище 16 градусів тепла і наша редакція вже традиційно випробувала на собі топ-ідей весняних фотосесій у Житомирі.

Безліч кольорів, яскраві костюми, креативні велосипеди - саме так у Житомирі 29 травня розпочався ювілейний п’ятнадцятий “Велодень 2021”.

Як не сніг - то дощ, за останні травневі вихідні у Житомирі випало майже 200% місячної норми опадів. Житомиряни розважалися, як могли: на вже традиційному місці потопів - перехресті Покровської та Грушевського плавали на матраці та водному мотоциклі.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фото фотографії весна  
Матеріали по темі