Влада

Голова Житомирської облради з подарунками відвідав дитячий будинок-інтернат, в якому нещодавно змінив керівника

31 May 2021, 17:34

Напередодні Міжнародного Дня захисту дітей голова обласної ради Володимир Федоренко відвідав Тетерівський дитячий будинок-інтернат для дітей з інвалідністю.

Про це 31 травня повідомила пресслужба облради.

«В закладі проживають, виховуються і проходять реабілітацію 79 вихованців, з яких 17 – це діти до 18 років. З вихованцями працює логопед, вчитель-реабілітолог, соціальний педагог та психолог. Крім того, у закладі функціонують більше десятка гуртків за інтересами, а роботи вихованців займають призові місця на фестивалях дитячої творчості», - йдеться у повідомленні.

Голова обласної ради оглянув кімнати, де навчаються та відпочивають вихованці закладу, а також відвідав святковий концерт до Міжнародного Дня захисту дітей.

«У закладі виховуються лише хлопці. І якщо б не побачив на власні очі не повірив би, що всі ті витвори мистецтва з бісеру, лози і, навіть, мила - ваших рук справа. Заслуговує поваги! Домовились з вашим викладачем, що передамо хендмейд мило нашим бійцям в АТО, а до Дня прапора виготовимо для гостей області тематичні сувеніри», - сказав Володимир Федоренко.

Голова облради привітав дітей зі святом та передав солодкі подарунки та спортивний інвентар, а колектив закладу нагородив грамотою та подяками. А головний подарунок до свята – це автобус, який тепер перебуватиме у повному розпорядженні будинку-інтернату (раніше автобус був на балансі табору «Орлятко», який підпорядковується облраді - ред.).

Нагадаємо, 2 квітня 2021 року голова облради Володимир Федоренко звільнив керівника Тетерівського дитячого будинку-інтернату і призначив на його місце члена ВО «Батьківщина» Володимира Мазяра. Колектив комунальної установи «Тетерівський дитячий будинок-інтернат» Житомирської обласної ради звернувся до голови облради Володимира Федоренка з проханням залишити на посаді керівника закладу Олександра Поліщука.

Довідка облради: Тетерівський дитячий будинок-інтернат Житомирської обласної ради є соціально-медичною комунальною установою для тимчасового (до шести місяців) або постійного (понад шість місяців) перебування або проживання дітей з інвалідністю віком від 4 до 18 років (вихованці) та осіб з інвалідністю віком до 35 років (підопічні) з порушеннями фізичного, інтелектуального розвитку та психічними розладами, які за станом здоров’я потребують стороннього догляду, побутового обслуговування, медичної допомоги, освітніх послуг, комплексу реабілітаційних заходів і згідно з медичним висновком не мають протипоказань для перебування в зазначеній установі незалежно від наявності осіб, зобов’язаних згідно із законом їх утримувати. Будинок-інтернат створений на 120 місць (дітей-хлопчиків та молоді з інвалідністю).

Як повідомляв Житомир.info, 6 вересня 2018 року директора Тетерівського дитбудинку-інтернату Олега Гончарова було затримано за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК України (Здійсненні незаконної угоди, об’єктом якої є людина, з метою експлуатації її праці (найм), використовуючи уразливий стан, вчиненої відносно декількох осіб, з використанням свого службового становища, за попередньою змовою групою осіб). 26 вересня 2018 року пресслужба Житомирської облради повідомила про те, що директора КУ «Тетерівський дитячий будинок-інтернат» відсторонено від займаної посади на період досудового розслідування. Справу Олега Гончарова, якого обвинувачують в торгівлі людьми, з березня 2020 року розглядає Корольовський районний суд м.Житомира

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада Федоренко будинок-інтернат діти автобус Мазяр  
Матеріали по темі