Новини компаній

Митне оформлення при вантажоперевезеннях – особливості специфіка процедури

1 June 2021, 11:42

Співпраця з іноземними компаніями передбачає оформлення митних документів на імпортований або експортований вантаж. Щоб продукція могла без проблем перетнути кордон і потрапити в пункт призначення, потрібно зібрати весь необхідний пакет документів з правдивою інформацією про товар. Митне оформлення вантажів може стати тривалим, проблематичним і навіть збитковим процесом у разі, якщо досконально не розібратися в нюансах законодавства. Згідно з чинним законодавством, українські підприємства можуть користуватися послугами інших компаній, що спеціалізуються на здійсненні вантажоперевезень та митного оформлення. Звернувшись в логістичну компанію АСД-Логистик, замовник може бути впевнений, що вантаж буде доставлений своєчасно в цілості й безпеці і на кордоні не виникне ніяких перешкод при перевезенні вантажу.

Яким чином відбувається оформлення вантажів на митниці?

Здійснення митного контролю регламентовано законодавством. Декларування вантажу можливе тільки після того, як буде сформована спеціальна облікова карта підприємства, що містить всі необхідні дані про нього. Оформлення вантажу на митниці включає в себе наступні етапи:

1. Присвоєння вантажам кодів.

2. Розрахунок мита.

3. Реєстрація всіх необхідних документів.

4. Здійснення валютного контролю.

5. Надання документа, що підтверджує оплату всіх митних платежів.

6. Перевірка уповноваженою посадовою особою митниці всіх необхідних документів.

На додаток до стандартного переліку документів може знадобитися висновок про проведення спеціальної експертизи вантажу. Необхідність подібного виду перевірки обумовлена нестандартним типом товару. Контроль може здійснюватися СЕС, радіологічною, ветеринарною інстанціями – ці служби видають спеціальний дозвіл, який підтверджує законність транспортування вантажу.

Як довго відбувається оформлення вантажів на митниці?

Компанії, якій потрібно перевезти вантажі через кордон, дуже важливо знати, скільки часу займе оформлення і затримка продукції на митниці. Якщо не виникло ніяких проблем з документацією і безпосередньо товаром, клієнт отримує дозвіл на транспортування протягом одного робочого дня.

Оформлення вантажів на митниці передбачає також заповнення документів затверджених зразків. У деяких випадках продукція відноситься до декількох категорій. При оформленні відправнику краще вказати код, за який він заплатить меншу мито.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вантаж митниця оформлення  
Матеріали по темі