Події

Жителю Житомирської області оголосили про підозру у створенні і розповсюдженні інтимних фото за участю дитини

1 June 2021, 18:58

31 травня слідчі поліції оголосили підозру жителю міста Коростишів Житомирської області в одразу в кількох кримінальних діяннях, пов’язаних із розпусними діями відносно неповнолітньої. Серед таких – розбещення, створення світлих дитячої порнографії, їх зберігання та розповсюдження в інтернет-мережі.

Про це 1 червня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

Розпусні дії чоловіка відносно 13-річної дівчинки викрили правоохоронці відділу міграційної поліції та Бердичівського райвідділу ГУНП в Житомирській області.

«У ході досудового розслідування, яке триває під процесуальним керівництвом Бердичівської окружної прокуратури, було встановлено причетність 48-річного фігуранта до інших протиправних діянь. Як було з’ясовано, чоловік виготовляв фото порнографічного характеру за участі неповнолітньої, обробляв їх за допомогою комп’ютерної техніки, зберігав і в подальшому розповсюджував в інтернет-мережі», – йдеться у повідомленні.

31 травня слідчі поліції оголосили йому про підозру у протиправних діяннях за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 156 (Розбещення неповнолітніх), ч. 1 та ч. 3 ст. 301-1 (Одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження) КК України. Досудове розслідування триває. Підозрюваний знаходиться під вартою.

За сукупністю вчинених протиправних діянь йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, 11 березня 2021 року в Києві затримали 58-річну жінку, підозрювану у вербування дівчат 14-15 років для порнозйомок. Злочинну діяльність фотостудії поліцейські припинили у 2017 році, тоді ж жінці було оголошено про підозру у вчиненні кримінальних діянь. Щоправда, процесуальні дії довелось проводити заочно, оскільки підозрювана переховувалась. Відтак її оголосили у розшук. За скоєні тяжкі злочини їй загрожує до 15 років ув’язнення.

17 березня Житомирська обласна прокуратура повідомила, що Корольовський районний суд м. Житомира взяв під варту 58-річну жінку, підозрювану у вербуванні дівчат-підлітків для інтимних зйомок. Щодо сина-фотографа ведеться окреме провадження.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розбещення інтимне фото підозра  
Матеріали по темі