Події

Справу депутата Житомирської міськради від партії «Пропозиція», підозрюваного у розтраті понад 1,5 млн грн, передали до суду

1 June 2021, 19:32

Ексдиректор КП Київської облради, нинішній депутат Житомирської міської ради, постане перед судом за розтрату майна на 1,5 млн гривень: досудове розслідування у справі завершене.

Про це 1 червня у Facebook повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

«За процесуального керівництва Київської міської прокуратури завершено досудове розслідування стосовно колишнього директора комунального підприємства Київської обласної ради за фактом розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому повторно (ч. ч. 2, 3 ст. 191 КК України)», – йдеться у повідомленні.

За версією обвинувачення, посадовець, який наразі є депутатом Житомирської міської ради, перебуваючи на посаді керівника КП, в період 2016-2018 років уклав низку договорів про надання послуг із суб’єктами господарювання приватного сектору.

Водночас, досудовим розслідуванням встановлено, що послуги за вказаними договорами фактично не надавались, а кошти перераховувались на рахунки родичів депутата місцевої ради, та згодом звертались останнім на власну користь.

Стороною обвинувачення задокументовано понад 50 епізодів протиправної діяльності, якими завдано збитків на суму понад 1,5 млн гривень.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено до Печерського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

Санкція передбачає до 8 років позбавлення волі із позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими ТУ ДБР, розташованого у місті Києві, за оперативного супроводу ГУ КЗЕ СБУ.

Примітка Київської міської прокуратури: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, 24 березня 2021 року пресслужба Державного бюро розслідувань інформувала, що Територіальне управління ДБР у м. Києві повідомило про підозру ексгендиректору комунального підприємства Київської обласної ради, а нині депутату Житомирської міської ради через розтрату понад 1,5 млн грн шляхом зловживання службовим становищем.

Прізвище депутата Житомирської міськради не називали, але редакції Житомир.info вдалося з’ясувати, що мова йде про киянина Олександра Порядіна, обраного до міськради від партії «Пропозиція»: він отримав депутатський мандат замість Сергія Сухомлина (перший кандидат списку партії «Пропозиція), який був переобраний мером.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДБР депутат міськрада розтрата Порядін прокуратура підозра  
Матеріали по темі