Події

​У Житомирі начальник газонаповнювальної станції «поза касою» продав понад 400 тонн газу: чоловіка підозрюють в розтраті 5,4 млн грн

2 June 2021, 09:28

Житомирські слідчі оголосили підозру службовцю підприємства у розтраті майна на понад 5,4 млн грн: начальник газонаповнювальної станції продав поза касою 400 тонн скрапленого газу.

Про це 1 червня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«Встановлено, що 33-річний житомирянин, перебуваючи на посаді начальника газонаповнювальної станції, організував відвантаження стороннім особам понад 400 тонн скрапленого газу», - йдеться у повідомленні.

У ході досудового розслідування з’ясовано, що у лютому 2018 року між підприємством, на якому працював чоловік, та двома товариствами було укладено договори про приймання, зберігання та видачу скрапленого газу. Упродовж кількох місяців 2018 року начальник газонаповнювальної станції давав вказівки своїм підлеглим відвантажувати скраплений газ нібито для підприємств, з якими було укладено угоди. Причому, чоловік знав, що насправді паливо не буде доставлено до цих товариств. Таким чином за допомогою спеціалізованих автоцистерн з території підприємства вивозився скраплений газ та передавався стороннім особам.

Після кожного такого завантаження транспортних засобів керівник станції отримував від працівників примірники відповідних товарно-транспортних накладних. Утім, до бухгалтерії ці документи не надавав, аби приховати свою злочинну діяльність.

Слідством встановлено, що чоловік, зловживаючи своїм службовим становищем, розтратив ввірений йому скраплений газ у загальній кількості понад 425 тонн на загальну суму понад 5,4 млн гривень.

«Підозру, оголошену фігурантові за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України, слідчі поліції направили за місцем проживання чоловіка засобами поштового зв’язку, оскільки він переховується від правоохоронних органів», - повідомили в поліції.

Досудове розслідування здійснюється слідчими господарського відділу Слідчого управління ГУНП в області за оперативного супроводу регіонального Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ під процесуальним керівництвом Житомирської обласної прокуратури.

Законодавством вказані протиправні дії, вчинені в особливо великих розмірах, караються позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2021 40-річний житель Житомирського району -водій вантажівки, замість доставки товару в іншу область, продав майже 600 л пального і поїхав розважатись у столицю. Директор транспортної компанії заявив у поліцію про зникнення працівника і транспортного засобу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розтрата крадіжка газ  
Матеріали по темі