Події

​Прокуратура вимагає визнати недійсними результати закупівлі і договір на 7,8 млн грн, за яким мали добудувати дитсадок №32 у Житомирі

2 June 2021, 12:14

Прокуратура звернулась до Господарського суду в інтересах Північного офісу Держаудитслужби з позовом до управління капітального будівництва Житомирської міської ради та ПРБФ «Комунальник» з вимогою скасувати результати закупівлі, проведеної за переговорною процедурою, і визнати недійсним договір від 15 грудня 2020, за яким мали продовжити реконструкцію приміщень навчального закладу №32 по вулиці Коновальця (колишня Якубовського), 10 в Житомирі.

Про це йдеться в ухвалі Господарського суду від 28 травня про відкриття провадження у справі №906/578/21. Підготовче засідання суду у цій справі призначене на 1 липня 2021.

У матеріалах суду наведені обґрунтування позовних вимог прокуратури. Зокрема те, що сума договору у 7,8 млн грн в сукупності з іншими додатковими угодами на загальну суму 33,9 млн грн є значно вищою 50% вартості основного (першого) договору від 14 лютого 2014 року у 10,4 млн грн. Більше того, основний договір був укладений більш ніж 6 років тому, що виключає можливість застосування переговорної процедури. У позові прокуратура також ставить під сумнів аргументи замовника закупівлі (управління капітального будівництва) про можливість настання негативних наслідків у разі зміни підрядника, адже з 2014 року ПРБФ «Комунальник» отримав 36,4 млн грн, але так і не спромігся завершити відповідні будівельні роботи.



Скріншот з ухвали суду

На ресурсі ProZorro оприлюднена інформація про закупівлю управління капітального будівництва і укладений з ПРБФ «Комунальник» договір на реконструкцію ДНЗ №32 по вул. Якубовського, 10 (нині вул. Коновальця). Закупівлю провели за переговорною процедурою, оскільки саме цей підрядник розпочинав реконструкцію зазначеного приміщення у 2014 році.

Основний договір по даній закупівлі був укладений 15 грудня 2020 на 7 млн 821,9 тис. грн, з яких 3,8 млн грн мали профінансувати у 2020 році.

Нагадаємо, у Житомирі сьомий рік триває реконструкція садочка №32, але батькам уже пропонують записуватися в електронну чергу.

Як повідомляв Житомир.info, в серпні 2013 року тодішній мер Житомира Володимир Дебой розповідав, що за кошти міста виготовлена проєктно-кошторисна документація по відновленню дитсадка №32, вартість його реконструкції тоді оцінювали в 12,7 млн грн. Перший тендер на реконструкцію дитсадка, в якому перемогла фірма «Комунальник», провели ще за часи мера Дебоя.

У січні 2014 року управління капітального будівництва Житомирської міськради провело тендер на закупівлю робіт з реконструкції приміщень дитсадка №32, що на вулиці Коновальця (раніше - Якубовського), переможцем якого стала приватна ремонтно-будівельна фірма «Комунальник». У листопаді 2015 року голова Житомирської ОДА Сергій Машковський відвідав дитсадок №32 у Житомирі, де за 11,4 млн грн державних коштів та 1,2 млн грн коштів місцевого бюджету розпочалася реконструкція будівлі. 20 листопада 2015 через затягування ремонтних робіт губернатор пригрозив замінити підрядника і дав виконавцю робіт 2 тижні, щоб наздогнати терміни.

У березні 2016 року тодішній заступник мера Житомира з гуманітарних питань Матвій Хренов підтвердив інформацію про те, що до міської ради зверталися різні благодійні організації, які мали намір вкласти кошти у садочок № 32, відреставрувати та відкрити його зі збереженням профілю.

У грудні 2019 року на ProZorro з’явилося повідомлення, відповідно до якого управління капітального будівництва Житомирської міської ради мало заплатити ще 15 млн 986 тис. 465 грн ПРБФ «Комунальник» за реконструкцію приміщень дошкільного навчального закладу №32 по вулиці Коновальця,10 в місті Житомирі.

У липні 2020 року підрядник виконував оздоблювальні роботи всередині та займався благоустроєм на території садочку №32. Тоді ж журналістам повідомили, що заклад планують відкрити у вересні 2020 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДНЗ №32 дитсадок реконструкція Якубовського Коновальця УКБ Комунальник позов суд  
Матеріали по темі