Влада

Зміна керівників підприємств Житомирської облради: «свободівця» звільнили, депутатів фракції «За майбутнє» призначили

2 June 2021, 12:29

Голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко підписав кілька розпоряджень щодо звільнення на призначення керівників комунальних підприємств.

Розпорядженням від 28 травня звільнений керівник книжково-газетного видавництва «Полісся».

«Звільнити Бовсуновського Юрія Івановича з посади директора Житомирського комунального книжково-газетного видавництва «Полісся» Житомирської обласної ради 31 травня 2021 року за власним бажанням, згідно з частиною 1 статті 38 Кодексу законів про працю України», - йдеться у документі.

Юрій Бовсуновський був депутатом попереднього скликання Житомирської обласної ради від ВО «Свобода», рішенням сесії від 18 грудня 2019 року Бовсуновський був призначений на посаду директора Житомирського комунального книжково-газетного видавництва «Полісся», з ним уклали контракт на три роки. Тетяна Безверха, яка з листопада 2017 року була в.о. директора цього видавництва, у суді оскаржувала рішення конкурсної комісії про призначення депутат, але 24 лютого 2020 року Корольовський райсуд відмовив у задоволенні її позову до обласної ради.

Розпорядженням від 31 травня в.о. директора комунального книжково-газетного видавництва «Полісся» призначений технолог цього підприємства Фещук Микола Андрійович.

Микола Фещук є членом Радикальної партії Олега Ляшка, на місцевих виборах 2020 року був обраний депутатом Житомирської районної ради від РПЛ.

В КНП «Обласний медичний центр спортивної медицини» відбулася зміна керівництва – одного депутат з фракції За майбутнє» замінили на іншого

Розпорядженням від 28 травня Володимир Федоренко звільнив Олександра Савченка з посади виконуючого обов'язки директора цього закладу з 31 травня 2021 року «за угодою сторін».

Олександр Савченко, депутат обласної ради з фракції партії «За майбутнє», пенсіонер МВС, був призначений в.о. директора «Обласного медичного центру спортивної медицини» з 26 квітня 2021 року. Призначення на посаду відбулося за пропозицією голови фракції Віктора Развадовського.

Розпорядженням від 31 травня в.о. директора комунального некомерційного підприємства «Обласний медичний центр спортивної медицини» призначений Олександр Чорноморець.

Олександр Чорноморець в обласній раді попереднього скликання був членом фракції «Опозиційний блок», в 2020 році обраний до обласної ради від партії «За майбутнє». В січні 2020 року був призначений на посаду радника голови обласної ради Володимира Ширми. За пропозицією голови фракції «За майбутнє» Віктора Развадовського Олександр Чорноморець мав очолити КП «Еко-сервіс».

Голова облради також змінив керівництво комунального підприємства «Еко-сервіс».

Розпорядженням від 28 травня «за угодою сторін» звільнений Олександр Швець, який з січні 2019 року був в.о. директора КП «Еко-сервіс», натомість з 1 червня на посаду керівника цього підприємства призначений депутат з фракції «За майбутнє» Олександр Савченко, який місяць попрацював в.о. директора обласного медцентру спортивної медицини.

Нагадаємо, 25 травня 2021 року голова облради Володимир Федоренко звільнив члена ВО «Батьківщина» Валерія Огородніка з посади директора Житомирського комунального комерціалізованого підприємства «М’ясомолторг» і призначив його в.о. директора комунального підприємства по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирській обласній раді восьмого скликання продовжується «традиція» влаштування депутатів або членів партій, які мають фракції в раді, на посади керівників комунальних підприємств. На сесії облради 27 травня 2021 року депутати звернули увагу, що деякі люди працюють виконуючими обов’язки керівників комунальних підприємств по кілька років, пропонували обмежити термін виконання обов’язків до шість місяців і впродовж трьох місяців проводити конкурс на заміщення посади керівника, але для прийняття пропозиції не вистачило одного голосу: не голосували за це фракції РПЛ, «Батьківщина», а від «За майбутнє» підтримав лише один.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада призначення звільнення КП  
Матеріали по темі