Події

Скористалася моментом: у Бердичеві жінка в черзі до банкомата забрала чужі 8 тисяч гривень, щойно зняті власником

3 June 2021, 17:48

У місті Бердичів Житомирської області жінка вкрала 8 тисяч гривень, щойно зняті власником: місцевий житель через затримку видачі коштів у банкоматі, не забрав замовлену суму. Моментом скористалась жінка, яка стояла поряд.

Про це 3 червня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на інформацію Бердичівського районного відділу поліції.

«На початку травня до Бердичівського районного відділу поліції звернувся 62-річний чоловік. Заявник просив про допомогу у встановленні обставин щодо списання коштів з його банківської картки. Він розповів, що біля одного із місцевих банкоматів намагався зняти гроші, але з певних причин не зміг цього зробити. При цьому на мобільний надійшло смс-повідомлення про списання 8 тисяч гривень, а банкомат їх так і не видав», – йдеться у повідомленні.

Працівники сектору кримінальної поліції, перевіривши записи камер відеоспостереження, встановили особу, причетну до привласнення коштів заявника. Нею виявилася 36-річна місцева жителька.

Під час досудового розслідування жінка зізналася та розповіла, що чоловік, який перед нею в черзі знімав гроші з банкомата відійшов убік, а в цей час купюроприймач видав суму грошей, яку вона мовчки поклала до свого гаманця і поспішила піти з місця події.

Наразі бердичівлянці оголошено про підозру за ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального Кодексу України. Такі протиправні дії караються штрафом, або громадськими роботами, або виправними роботами, або арештом, або обмеженням волі на строк до п’яти років.

Нагадаємо, 25 травня 2021 року до поліції звернувся житомирянин із повідомленням про викрадення коштів з його банківського рахунку. З’ясувалося, що карткою, втраченою власником, скористався 17-річний хлопець. Поки власник нічого не підозрював, парубок розважався та робив покупки у торговельному центрі. Усього витратив близько 30 тисяч гривень чужих грошей.

Як повідомляв Житомир.info, на початку лютого 2021 упродовж двох днів троє житомирян по черзі розраховувались у магазинах знайденою банківською карткою 41-річної жінки. Покупки зловмисників вартували потерпілій, яка забула картку в терміналі, 6 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: банківська карта гроші банкомат картка готівка крадіжка  
Матеріали по темі