Події

Двоє білорусів намагалися в’їхати в Україну без ПЛР-тестів та запропонували житомирським прикордонникам хабаря

5 June 2021, 17:36

У пункті пропуску «Виступовичі», що в Житомирській області, 4 червня зафіксували факт пропозиції хабаря: двоє громадян Білорусі хотіли перетнути кордон без ПЛР-тестів, тож запропонували прикордонникам 100 доларів, аби вони закрили на це очі.

Про це повідомляють на Facebook-сторінці «Північний кордон. Держприкордонслужба».

«Учора (4 червня) в пункті пропуску Виступовичі, що на українсько-білоруському кордоні, прикордонники черговий раз відмовились від неправомірної вигоди. Під час оформлення двох громадян Республіки Білорусь, які прибули автомобілем на в’їзд в Україну, з’ясувалось, що у них відсутні ПЛР-тести. Щоб «вирішити питання» один з іноземців запропонував прикордонному наряду Житомирського загону 100 американських доларів, на що отримав категоричну відмову», – йдеться у повідомленні.

Про вказаний факт військовослужбовці поінформували співробітників Нацполіції, оскільки в діях іноземця вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Зазначено, що надалі, під час спільного зі співробітниками митниці огляду автомобіля громадян Білорусі, прикордонники відділу Овруч виявили релігійну книгу, датовану 1859 роком. ЇЇ білоруси намагались перевезти через кордон в салоні авто серед особистих речей.

Наразі знахідку вилучили співробітники митниці. Чи становить вона історичну або культурну цінність, буде встановлено після проведення експертизи. Власника старовинної книги притягнули до відповідальності.

Як повідомляв Житомир.info, 24 травня 2021 року на проспекті Незалежності в Житомирі патрульні зупинили автомобіль ВАЗ за порушення правил дорожнього руху. Виявилося, що водій був з ознаками сп’яніння і мав при собі наркотики. А щоб уникнути відповідальності, запропонував правоохоронцям хабаря – 5 тис. грн або золотий перстень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар Виступовичі прикордонник  
Матеріали по темі