Події

У Житомирі суд розглядав справу про смертельне травмування пасажира в тролейбусі: водійці призначили ув’язнення з іспитовим строком, а з ТТУ стягнули 600 тисяч

7 June 2021, 13:45

Богунський районний суд м. Житомира виніс вирок працівниці КП «Трамвайно-тролейбусне управління» Житомирської міської ради, яка, керуючи тролейбусом, порушила ПДР: розпочала рух від зупинки, не зачинивши двері. Внаслідок цього один з пасажирів випав із салону на асфальт та отримав тяжкі травми, від яких помер. Водійці призначили покарання у виді позбавлення волі на три роки з випробувальним строком на один рік. З ТТУ суд стягнув 600 тисяч гривень моральної шкоди.

Вирок щодо вказаної кримінальні справи (кримінальні правопорушення проти безпеки руху та експлуатації транспорту) Богунський районний суд м. Житомира виніс 1 червня 2021 року. У Єдиному державному реєстрі судових рішень вирок оприлюднили 3 червня.

Сама подія трапилася 14 червня 2019 року. Цього дня близько 15-ї години тролейбус № 2 «Богунія – Вокзал» здійснював посадку-висадку пасажирів на зупинці громадського транспорту «Ринок Хмільники», що на проспекті Миру. Від зупинки водійка розпочала рух до повного зачинення дверей, внаслідок цього притисла одного з пасажирів задніми дверима тролейбуса, однак продовжила рух. У подальшому чоловік випав на проїзну частину через не до кінця зачинені двері. У результаті пасажир отримав численні травми, «які відносяться до тяжких тілесних ушкоджень за критерієм небезпеки для життя та знаходиться в прямому причинно-наслідковому зв`язку зі смертю».

Скріншот з вироку Богунського районного суду м. Житомира від 1.06.2021

Зазначено, що у судовому засіданні обвинувачена повністю визнала себе винною, щиро розкаялась, просила вибачення у потерпілого.

Скріншот з вироку Богунського районного суду м. Житомира від 1.06.2021

Свідчення у суді дав і потерпілий, батько загиблого, який розповів, що син помер у реанімації.

Скріншот з вироку Богунського районного суду м. Житомира від 1.06.2021

У матеріалах суду вказано, що потерпілі подали позовну заяву до відповідачів КП «Трамвайно-тролейбусне управління» та ПрАТ «Страхова група «ТАС» про стягнення моральної шкоди.

Скріншот з вироку Богунського районного суду м. Житомира від 1.06.2021

Врешті, суд ухвалив визнати водійку винуватою у вчиненні кримінального правопорушення та призначити їй покарання у виді позбавлення волі строком на три роки без позбавлення права керування транспортними засобами. Однак на підставі ст. 75 КК України обвинувачену звільнили від основного покарання з випробуванням строком на один рік.

Цивільний позов задовольнили частково: стягнули з КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» по 300 тис. грн на користь обох потерпілих.

Скріншот з вироку Богунського районного суду м. Житомира від 1.06.2021

Нагадаємо, 14 червня 2019 року неподалік ринку «Хмільники», що на проспекті Миру в Житомирі, з тролейбуса під час його руху випав чоловік. Травмованого з місця події госпіталізували каретою швидкої допомоги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тролейбус ТТУ вирок суд травмування  
Матеріали по темі