Суспільство

Близько тисячі дітей з Житомирської області долучилися до всеукраїнського спортивного заходу

8 June 2021, 13:17

Зранку 8 червня на житомирському центральному стадіоні «Полісся» зібралося близько тисячі дітей з різних куточків Житомирської області.

Сьогодні тут проходить Всеукраїнський фізкультурно-оздоровчий захід «Рух – це здорово», який ініціювало Міністерство освіти і науки України до Дня захисту дітей.

За словами першого заступника голови Житомирської ОДА Наталії Остапченко, запрошували всіх охочих дітей шкільного віку, акцент робили на центри позашкільної освіти.

«Не було ніякої вибірки. Запросили всіх бажаючих, в основному, це центри позашкільної освіти, в принципі всі, хто хотів, міг долучитися. Ми нікого ні у чому не обмежували. Віддалений куточок – це Олевськ, і звідти також є діти, які приїхали рано, давно тут знаходяться, і все їм подобається», – розповіла перший заступник голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко.


На полі та уздовж бігової доріжки розташовані локації з різних видів спорту, тут їх представлено близько тридцяти.

У програмі – показові виступи спортсменів та колективний забіг.

«Сьогодні буде колективний забіг на тисячу метрів. Потім кожна локація демонструє все, на що вони здатні, все те, чому навчилися за довгі роки свого спортивного життя. Це і танці, і фехтування, і п'ятиборства – які тільки види спорту існують, тут є всі», – говорить перший заступник голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко.

В цілому до всеукраїнського заходу доучилося понад 15 тисяч учнів.

«Сьогодні по всій Україні, в усіх областях країни проводиться всеукраїнський захід за сприянням Міністерства освіти й науки під гаслом «Рух – це здорово». Залучено понад 15 тисяч учасників», – зазначила заступниця міністра освіти і науки України Віра Рогова.

Як повідомляв Житомир.info, 12 травня 2021 року в Житомирі відбудеться забіг з поліцейськими на якому планують встановити рекорд України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: спорт спортивний захід стадіон МОН діти  
Матеріали по темі