Влада

Суд закрив справу про корупційне правопорушення колишнього керівника ГУ ДПС в Житомирській області: строки закінчилися

8 June 2021, 15:45

Богунський районний суд м.Житомира закрив справу про корупційне правопорушення колишнього в. о. начальника головного управління Державної податкової служби в Житомирській області Володимира Луговського.

Відповідна постанова від 21 травня 2021 року оприлюднена 2 червня.

Нагадаємо, в березні цього року Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 26 протоколів за ознаками порушення Володимиром Луговським вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Мова йде про накази щодо виплати премій та надбавок за інтенсивність праці, які Луговський підписував з жовтня 2019 року по квітень 2020 роках, перебуваючи на посаді в.о. начальника обласного управління ДПС. Серед тих, хто отримував зазначені виплати, був і сам Луговський.

Прокурор просив суд визнати Володимира Луговського винним та накласти стягнення в межах санкції статті 172-7 КУпАП, «оскільки його бездіяльність, яка виразилась у неповідомленні про наявність у нього реального конфлікту інтересів перед підписанням вказаних наказів свідчить про наявність у нього умислу на вчинення інкримінованого правопорушення».

Сам Луговський у суді свою вину не визнав і зауважив, що строк його притягнення до відповідальності закінчився.

Скріншот з постанови суду

Екскерівника ГУ ДПС хотіли притягнути до відповідальності за ст.172-7 КУпАП (Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів): ч.1 передбачає накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 до 3400 грн), ч. 2 – штраф від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3400 до 6800 грн).

Суд визначив, що в діях Луговського є склад адміністративних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 172-7 КУпАП, але зауважив, що адміністративне стягнення за вчинення правопорушення, пов`язаного з корупцією, може бути накладено протягом шести місяців з дня його виявлення, але не пізніше двох років з дня його вчинення.

«Суд критично ставиться до доводів сторони обвинувачення про те, що фактичним моментом виявлення правопорушення є дата складання протоколів про адміністративні правопорушення 18.03.2021, оскільки, як вбачається з матеріалів справи, органу, уповноваженому на складання протоколу було відомо про правопорушення вже 16.10.2020», - йдеться в постанові.

Богунський райсуд постановив закрити провадження по справі про притягнення Володимира Луговського до адміністративної відповідальності за ч.ч.1,2 ст.172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення у зв`язку із закінченням на момент розгляду справи строків накладення адміністративного стягнення.

Постанова не була оскаржена і 1 червня 2021 року набрала законної сили.

Нагадаємо, Володимир Луговський був призначений керівником Житомирської ОДПІ 16 березня 2016 року. До цього він працював начальником ДПІ у Києво-Святошинському районі ГУ ДФС у Київської області. З жовтня 2017 року Луговський працював заступником начальника ГУ ДФС – начальником Житомирського управління ГУ ДФС у Житомирській області. Володимир Луговський з травня 2020 року працює в ГУ ДПС у Київській області.

Як повідомляв Житомир.info, в травні 2021 року Корольовський районний суд міста Житомира звільнив від кримінальної відповідальності колишнього директора комунального підприємства «Зеленбуд» Валерія Дев'ятка у зв`язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності та закрив кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 КК України (Службова недбалість).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Луговський ДПС податкова конфлікт інтересів  
Матеріали по темі