Події

У Коростені викрили чоловіка, який «позичав» у дітей дорогі велосипеди і продавав

9 June 2021, 14:30

Розшуківці Коростенського районного управління поліції 7 червня встановили чоловіка, який обманом забирав у підлітків велосипеди. А потім продавав. За такий «бізнес» підозрюваному загрожує до трьох років обмеження волі.

Про це 9 червня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«У травні до коростенських правоохоронців звернулась дві жительки райцентру з заявами про те, що в їх дітей незнайомець на вулиці обманом відібрав велосипеди. Чоловік просив проїхатись і обіцяв повернути двоколісники, а натомість просто тікав», – йдеться у повідомленні.

Під час з’ясування обставин поліцейські встановили, що в обох випадках йшлося про вартісні велосипеди, відібрані у 9-ти та 13-річних хлопчаків.

За описом, отриманим від дітей, та іншими зібраними свідченнями оперативники встановили особу чоловіка. Ним виявився 33-річний коростенець, який раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини.

Обидва факти ошуканства поліцейські розслідують за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального Кодексу України. Так, встановлено, що велосипеди чоловік перепродав, а гроші витратив на власні потреби. За такі діяння йому може загрожувати покарання від штрафу до 3 років ув’язнення.

Як повідомляв Житомир.info, 5 січня 2021 року Корольовський районний суд м. Житомира виніс вирок чоловікові, який грабував дітей: «позичав» у них велосипеди і телефони. За незаконний «промисел» йому призначили покарання у виді 4 років позбавлення волі. Окрім того, засуджений повинен був компенсувати потерпілим матеріальну та моральну шкоду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ошуканство Коростень велосипед  
Матеріали по темі