Новини компаній

Катання на вейкборді – ідеальна розвага для активного відпочинку влітку

10 June 2021, 11:22

Для любителів екстриму, людей, що віддають перевагу активному відпочинку і незвичайним видам розваг, існує досить багато водних атракціонів. Велику популярність останнім часом набуває катання на вейкборді. Ця водна забава перетворилася в самостійний вид спорту, де існують свої правила, змагання, і можливість виконувати запаморочливі трюки. Для занять екстремальним, вражаючим катанням, знадобиться такий атрибут як вейкборд, зроблений у вигляді специфічної дошки.

Що таке вейкбординг

Це комбінація водних лиж, серфінгу і скейтбордингу, і поєднання таких елементів як стрибки, перевороти, акробатика і слалом. Щоб стійко стояти на дошці, що летить по воді, та ще й виробляти трюки, стрибаючи через трамплін, як типовий райдер, знадобиться хороша фізична підготовка і любов до естріму. Покататися на вейкборді, це означає отримати яскраві емоції, відчути силу драйву і бурхливого адреналіну. Розвага ділиться на два різновиди.

  • Кабельний вейкбординг, в якому рух здійснюється за рахунок механізованої установки і лебідки, що імітує катер.
  • Більш ефектно виглядає катерний вейкбординг. Спортсмен стоїть на дошці і тримається за фалл, прикріплений до катера. Судно при вейкбордингу на катері рухається з достатньою швидкістю, залишаючи за собою хвилю, яку спортсмен використовує як трамплін.

Катание на вейке за катером

Як правильно кататися на вейкборді

Далеко не у всіх виходить встати перший раз на вейк, і тут же його освоїти. Майстерність досягається шляхом тренувань. А катання на вейкбордингу до того ж є хорошим замінником тренажерного залу, оскільки відбувається навантаження на всі групи м'язів. Потрібна дошка, від розміру і форми якої залежить стиль катання. Кріплення на вейк пристібаються до ніг спортсмена. А той у свою чергу, не повинен випускати з рук трос. В цілому, ази управління вейкбордом можна освоїти вже за одне заняття з професійним інструктором.

Що потрібно знати і вміти для занять вейкбордингом

Для початківців спортсменів перші заняття проходять у супроводі професійного інструктора. Ця послуга, наприклад, входить у вартість сертифікату вражень від Donum. Інструктор розповість і покаже, як правильно утримувати рівновагу, розставляти ноги, і що потрібно для того, щоб робити на воді трюки. Вже після короткого інструктажу і катання під наглядом інструктора, ви будете готові самостійно стати на дошку і займатися вейкбордингом.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вейкбординг вейкборд  
Матеріали по темі