Влада

Голови Житомирської ОДА та облради звітували міністру про підтримку учасників АТО/ООС і сімей загиблих

11 June 2021, 15:15

10 червня відбулася зустріч міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна із головою Житомирської обласної ради Володимиром Федоренком, в ході якої обговорили регіональну Програму соціальної підтримки учасників АТО/ООС, родин загиблих, померлих, зниклих безвісти учасників АТО/ООС та Героїв Небесної Сотні на 2021 рік, яка була прийнята Житомирською обласною радою.

Про це інформує пресслужба облради.

На виконання даної програми на 2021 рік департаменту соціального захисту населення ОДА передбачено кошти в сумі 5 млн 760 тис. грн, зокрема:

на виплату щорічної грошової допомоги для вирішення соціально-побутових питань – 3 млн 780 тис. грн;

на виплату одноразової адресної грошової допомоги у разі загибелі або смерті учасників АТО/ООС - 60 тис. грн;

на стоматологічне лікування учасників АТО/ООС та членів сімей загиблих учасників АТО/ООС, Революції Гідності – 300 тис. грн;

на санаторно-курортне лікування учасників АТО/ООС, Революції Гідності, родин загиблих, померлих, зниклих безвісти учасників АТО/ООС та Героїв Небесної Сотні – 1 млн 500 тис. грн;

на проходження освітньо-професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації учасників АТО/ООС, Революції Гідності та членів сімей загиблих (померлих) – 120 тис. грн.

«У Житомирській області проживає понад 20 тис. (виділено ред.) учасників АТО/ООС, а також родини загиблих учасників АТО та родини загиблих Героїв Небесної Сотні», - інформує обласна рада.

Фото з сайту облради

Голова облдержадміністрації Віталій Бунечко зустрівся з міністром Мінветеранів Юлією Лапутіною 11 червня, про що повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Наразі в області проживає понад 16 тисяч (виділено ред.) учасників бойових дій, майже 2 тисяч з інвалідністю внаслідок війни та 592 членів сімей загиблих ветеранів війни та 2 родини загиблих Героїв Небесної Сотні», - йдеться у дописі.

Обласна державна адміністрація постійно опікується питанням допомоги нашим ветеранам та членам їх родин, за підсумками минулого року:

1738 ветеранів війни, учасників АТО/ООС та осіб з інвалідністю оздоровлено у санаторно-курортних закладах України, ще 523 пільговики отримали грошову компенсацію за невикористане право на санаторно-курортне оздоровлення;

надано одноразову грошову допомогу з обласного бюджету 56 родинам учасників АТО/ООС на загальну суму майже 500 тисяч гривень;

6,7 мільйони гривень спрямовано на обстеження, лікування, медичну та психологічну реабілітацію та адаптацію, санаторно-курортне оздоровлення учасників АТО/ООС та родин загиблих військовослужбовців;

30 родинам учасників АТО/ООС забезпечено виплати грошової компенсації для придбання житла на суму майже 28 мільйонів гривень;

майже 4,5 тисяч осіб забезпечено безоплатними ліками, 755 – пільгою на безоплатне позачергове зубопротезування.

«Ця робота триває й у 2021 році. Зараз в області діє дві регіональні програми соціального захисту родин учасників АТО/ООС та Революції Гідності. Загалом на їх фінансування з обласного бюджету буде виділено понад 8 мільйонів гривень», - повідомив голова ОДА.

Фото з Facebook голови ОДА

Нагадаємо, 9 червня, у перший день триденного візиту, міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна та мер Житомира Сергій Сухомлин підписали меморандум про співпрацю, у рамках якої запроваджується проєкт «Адмінсервіс Ветеран»: Житомир став першим містом в Україні, де запустили цей проєкт. Цього ж дня у Лапутіної було дві зустрічі з ветеранами: говорили про проблеми з житлом та недовіру до представника Мінвет.

Вранці 10 червня на майдані Соборному в Житомирі біля пам’ятних стел зібралися родини загиблих захисників, бо тут було заплановане вшанування пам’яті, а після – спілкування з міністеркою у справах ветеранів України. Мами та дружини загиблих більш ніж пів години очікували на заплановану зустріч й обурювалися таким ставленням чиновників.

Зауважимо, що прибуттю посадовців на майдан Соборний передувала зустріч Юлії Лапутіної в обласній раді, після якої вшанували пам’ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів біля пам’ятного знаку «Чорний тюльпан», а потім вже прийшли на зустріч з мамами загиблих захисників.

Як повідомляв Житомир.info, раніше на сесіях обласної ради затверджували щорічні програми соціальної підтримки учасників АТО/ООС, членів сімей загиблих учасників АТО/ООС, внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення АТО/ООС. В грудні 2020 року був оприлюднений проєкт програми соціальної підтримки родин загиблих, померлих, зниклих безвісти учасників АТО/ООС та Героїв Небесної Сотні, згодом до програми додали учасників АТО/ООС. В затвердженій рішенням сесії від 24 грудня 2020 року програмі обсяги фінансування не визначені.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА облрада Мінвет Міністерство ветеранів АТО ООС Лапутіна ветеран Федоренко Бунечко  
Матеріали по темі