Місто

Влада Житомира хоче виставити на аукціон дві земельні ділянки в промзоні

14 June 2021, 14:24

На земельних торгах у формі аукціону хочуть продали дві земельні ділянки на околицях Житомира.

Відповідний проєкт рішення сесії оприлюднений 14 червня на сайті міської ради.

«З метою забезпечення ефективного використання земельного фонду Житомирської міської об’єднаної територіальної громади в особі Житомирської міської ради у ринкових умовах та поповнення міського бюджету, міська рада вирішила включити до переліку земельних ділянок для підготовки лотів до проведення земельних торгів у формі аукціону з продажу у власність земельні ділянки несільськогосподарського призначення», - йдеться у проєкті рішення.

Мова йде про такі земельні ділянки:

кадастровий номер 1810136600:06:021:0075, площа 0,0317 га, що розташована за адресою: м.Житомир, вул. Кооперативна, 7-г, категорія земель – землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення, код класифікації видів цільового призначення земель – 11.02 (для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості);

кадастровий номер 1810136600:07:005:0043, площа 0,0769 га, що розташована за адресою: м.Житомир, вул. Промислова, 1/154, категорія земель – землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення, код класифікації видів цільового призначення земель – 11.02 (для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості).

«Житомирській міській раді затвердити експертну грошову оцінку земельних ділянок у порядку встановленому чинним законодавством України. Переможцям земельних торгів відшкодувати витрати Організатора земельних торгів (Житомирській міській раді) на виготовлення звітів про експертну грошову оцінку земельних ділянок. Доручити департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради організувати проведення робіт до підготовки земельних ділянок до продажу на земельних торгах у формі аукціону», - зазначається у проєкті рішення сесії.

Нагадаємо, 29 березня 2021 року на позачерговій сесії Житомирської міської ради депутати розглядали питання про затвердження технічної документації із землеустрою по вул. Промисловій, 1/154 та надання цієї ділянки площею 6,5 га в користування італійській компанії «Ферпласт» (ТОВ «Житичі»). На початку червня в інтерв’ю мер Житомира розповів, що по цьому рішенню сесії відкрите кримінальне провадження.

Як повідомляв Житомир.info, 26 грудня 2018 року Житомирська міська рада планувала провести земельний аукціон з продажу ділянки площею 0,78 га по провулку Червоному, 41-а зі стартовою ціною 6 млн 750 тис. грн, але торги не відбулися.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада земля аукціон  
Матеріали по темі