Фоторепортаж

Безглузде витрачання коштів з бюджету Житомира: пустий павільйон на Чуднівській і торгівля «з землі». Фоторепортаж

14 June 2021, 17:10

Без продавців та без покупців, з недопалками, пустими пляшками та брудними прилавками – такий вигляд має зараз соціальний ринок на Корбутівці через майже два роки після встановлення.

«З першого дня встановлення «соціального» ринку це – місцева біда, продавців немає, а якщо і приїжджають, то продають свій товар біля ринку з землі. Це соціальна бар-стійка, це цілодобовий притон для алкашів, бомжів та наркоманів, всюди сміття, пляшки, сморід. Нащо це архітектурне чудо за 200 тис. гривень, невідомо», - обурюються місцеві мешканці.

Нагадаємо, у вересні 2017 року депутат Житомирської міської ради Людмила Кропивницька підіймала питання соціального ринку на Корбутівці, щоправда, тоді називалася інша адреса – вул. Чуднівська, 105. 18 квітня 2018 року члени виконавчого комітету підтримали проєкт рішення про створення на Корбутівці торговельного майданчика по вулиці Чуднівській, 133, а сесія міської ради виділила 199 тисяч гривень на його облаштування.

Зауважимо, що виконавцем робіт з встановлення павільйону соціального ринку за 199 тис. грн було ПП «Стиль-Сервіс», яке належить раднику мера Житомира, депутату міської ради Олександру Черняховичу.

18 вересня 2018 року розпочали монтаж конструкції на вулиці Чуднівській, 133. Людмила Кропивницька у своєму Facebook написала про це так: «Тепер виробники власної сільськогосподарської продукції мають зручне місце для реалізації товару, чесно можуть заробити, а житомиряни мають можливість купувати свіжі та екологічно чисті продукти не з асфальту, а цивілізовано. Виробникам бажаємо гарної торгівлі, а житомирян запрошуємо приходити за смаколиками на соціальний ринок на Корбутівці!»

Через місяць після встановлення павільйону ринок був порожнім, і за 2,5 роки він так і не запрацював, а мешканці приватного сектору продовжують торгувати власною сільськогосподарською продукцією ближче до навчальних закладів, в районі зупинки «Торгівельно-економічний коледж».

Продавчині, які торгують власною консервацією, городиною та квітами кажуть, що хотіли б, щоб критий павільйон був ближче до коледжу, бо тут більша прохідність людей. Ціни на імпровізованому базарчику мінімальні: до прикладу за букетик квітів просять від 20 гривень, а за пакет салатного листя – 5 гривень.

Як повідомляв Житомир.info, на Корбутівці збираються відкрити магазин продовольчих товарів «АТБ-Маркет» на вул. Чуднівська, 103-в і виконком вже надав дозвіл на його цілодобову роботу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Корбутівка ринок базар павільйон торгівля 
Матеріали по темі