Економіка

Два мости за 48 млн грн відремонтує вінницька фірма, яка вперше перемогла на тендерах в Житомирській області

15 June 2021, 14:19

Служба автомобільних доріг у Житомирській області має намір укласти дві угоди з ТОВ «Будівельне управління механізації» на капітальний ремонт мостів через річку Тетерів та струмок на Чуднівщині. Загальна вартість робіт складає 48,3 млн грн.

За умовами тендерної документації, роботи з капітального ремонту двох мостів мають бути виконані до 31 грудня 2022 року. Джерело фінансування - державний бюджет України.

Про це йдеться на ресурсі ProZorro.

У першому тендері мова йде про капітальний ремонт мосту через річку Тетерів на км 232+094 автомобільної дороги Н-02 /М-06/ - Кременець – Біла Церква – Ржищів – Канів – Софіївка, що поблизу сіл Молочки та Лихосілка (колишній Чуднівський район). Очікувана вартість закупівлі становила 25,67 млн грн. В результаті тендеру ціна знизилася на 3%.

У другому тендері мова йшла про капітальний ремонт мосту через струмок на км 234+349 автомобільної дороги Н-02 /М-06/ - Кременець – Біла Церква – Ржищів – Канів – Софіївка, що в селі Лихосілка Чуднівського району. Очікувана вартість закупівлі становить - 24,06 млн грн. В результаті тендеру ціна знизилася на 2%.

Найдешевші пропозиції у двох тендерах були у ТОВ «Инвест Буд». Однак їх відхилили через відсутність банківської гарантії. ТОВ «Инвест Буд» подало скаргу до АМКУ, в якій не погоджувалося з рішенням замовника та підставами для відхилення пропозиції. АМКУ відмовило у задоволенні скарги. ТОВ «Инвест Буд» вдруге подало скаргу на рішення замовника до АМКУ, але скаргу знову було скасовано.

ТОВ «Инвест Буд» засноване в жовтні 2016 року в Києві. Спеціалізується фірма на будівництві житлових і нежитлових будівель, статутний капітал - 1 тис. грн. Власниками фірми є Микола Юрчук та Сергій Бурлак.

У ТОВ «Будівельне управління механізації» тендерний комітет знайшов ряд невідповідностей, зокрема учасником не завантажено лист-пояснення щодо відсутності акту приймання-передачі гідравлічного коперного пристрою до договору оренди №06/04 від 06.04.2021 р.

20 травня поточного року замовник опублікував вимогу про усунення усіх виявлених невідповідностей, яку було задоволено. І вже 10 червня було опубліковано намір укласти угоду з ТОВ «Будівельне управління механізації».

ТОВ «Будівельне управління механізації» засноване в лютому 2012 року у Вінниці. Спеціалізується фірма на будівництві доріг і автострад, статутний капітал - 5 млн грн. Власником фірми є Дмитро Годованюк, а директором - Сергій Воловик (до 9 червня 2021 року був співвласником фірми).

Як повідомляє сайт «Наші гроші», Годованюк керував ТОВ «Мостобуд» екснардепа від Партії Регіонів Володимира Продивуса. Нині Продивус - президент Федерації боксу України.

Сергій Воловик у минулому був керівником ТОВ «Київмостобуд», у засновниках якого було ПАТ «Мостобуд» Світлани Продивус та Інни Бондар. Останнє зараз банкрутує, але перед тим входило у корпорацію «Укрмостобуд» Продивуса. Саме в ПАТ «Мостобуд» переможець тендеру САД у Житомирській області орендує частину техніки, а іншу – в ТОВ «Авангард».

Зазначимо, що це перша перемога вінницької фірми у тендерах на Житомирщині, до цього ТОВ «Будівельне управління механізації» брало участь в тендерах в нашому регіоні лише один раз у 2016 році.

Нагадаємо, 23 березня 2021 САД у Житомирській області оголосило тендер на капітальний ремонт мосту через річку Тетерів з очікуваною вартістю - 25,67 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міст річка ремонт Чуднів САД  
Матеріали по темі